the veldman brothers openingsact renb

‘The Veldman Brothers’, twee broers uit Zwolle, opent Ribs & Blues Ribs en Blues op zondagmiddag 12 juni, eerste pinksterdag, om 13.15 uur. Met 19,3 procent van de stemmen wonnen Bennie en Gerrit Veldman de verkiezing voor de openingsact. Aan de poll, gehouden door staging2.thebluesman.nl en staging2.bluesforum.nl, deden 29 bands.

De band, bestaande uit Gerrit en Bennie Veldman, Donald van der Goes en Marco Overkamp, brachten onlangs hun nieuwe cd ‘Spreadin’ Around uit. De cd is niet alleen verkrijgbaar in Nederland, maar ook in Amerika.

Het is de tweede keer dat de band naar het festival komt. In 2005 stonden ze ook al op de planken. Sinds die tijd is er het nodige gebeurd. Op 15 januari werd tijdens een speciaal concert met onder meer gastmuzikant Ruben Hoeke in Hedon in Zwolle de tweede studio-CD gepresenteerd. Dit door Bert ‘The Bluesman’ Reinders gepresenteerde concert was meteen het slot van de speciale tour die afgelopen maanden werd gemaakt in het kader van een bijzonder eerbetoon aan supergitarist Jimi Hendrix die in september 1970 overleed.

The Veldman Brothers hebben inmiddels bijna alle gerenommeerde bluesclubs in Nederland al eens op z’n kop gezet. De tomeloze energie die tijdens optredens van het podium afspat is het beste bewijs van het plezier en synergie in de formatie. Vanuit blues en rhythm & blues worden er uitstapjes gemaakt naar rock, soul en funk. Grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook niet zomaar in één hokje duwen. Uitgangspunt is ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt”.

‘Home’, het debuutalbum van The Veldman Brothers werd door onafhankelijke kenners op radio en internet aangewezen als het beste bluesalbum van 2007. Daarnaast heeft het nummer ‘One more Chance’ intussen zelfs een positie veroverd in de Blues top 50 allertijden van Arrow Classic Rock en is het in een beperkte oplage verschenen ‘5th Anniversary Live Album’ door de luisteraars van Radio Bluezy verkozen tot beste cd van 2009.

Voor meer informatie over de band kun je op staging2.veldmanbrothers.com kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.