succes en blessure voor schaatster hiemstra

De trainingsstage in het Italiaanse Collalbo is voor Raalter scholier Malou Hiemstra niet geheel vlekkeloos verlopen. Na de eerste dag stond ze op de eerste plaats met een ruime voorsprong op haar Italiaanse tegenstandster, maar door een liesblessure kon ze de tweede dag niet starten en moest ze de winst aan de Italiaanse laten. Het schaatsteam Gewest Gelderland, waaronder Malou Hiemstra (17 jaar) valt verbleef van 16 tot en met 24 december in Italië.

Afgelopen weekend vonden in Heerenveen en Groningen de kwalificatiewedstrijden plaats voor het Nederlands kampioenschap Allround Junioren. Hier wist Hiemstra de 500 meter te winnen in een tijd van 41,62 en klokte ze een derde tijd op de 1500 meter (2.12,98). Zondag moest er nog een drie kilometer gereden worden, wat niet haar sterkste afstand is, maar ze eindigde in het algemeen klassement toch nog op de vierde plaats.

Door deze resultaten heeft Malou zich geplaatst voor het NK Allround Junioren schaatsen dat op 5 en 6 februari in Hoorn gehouden wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.