staande ovatie voor kamerkoor salland

De Willibrorduskerk in Vilsteren was op 2 januari met zo’n 140 bezoekers goed bezet. Kamerkoor Collegium Musicum Salland, onder leiding van Henk Ophoff, gaf daar voor de tweede achtereenvolgende keer een nieuwjaarsconcert. Ditmaal samen met de harpiste Mona Moog.

Het koor zong diverse stukken uit de zestiende tot en met de twintigste eeuw. En daarbij hadden het koor en dirigent het zich niet gemakkelijk mee gemaakt. Dat gold voor het achtstemmige ‘Lasset uns frohlocken’ van Mendelssohn, maar ook voor het moderne ‘Lobgesang des Simeon’ van Hans Friedrich Micheelsen.

Een hoogtepunt van het concert was het ‘Bogoroditse Devo’ van Sergei Rachmaninov, waarin het koor liet horen over een grote dynamiek en expressie te beschikken.

Tweede hoogtepunt was het Magnificat van Stanford, waarin een mooie hoofdrol was weggelegd voor sopraan Henrieke Goos. De bijzondere combinatie van koor, harp en sopraansolo zorgde voor een heel intiem moment tijdens het concert. Ook het prachtige ‘The Lamb’ van Daniël de Boer staat regelmatig op het programma van dit koor en klinkt iedere keer nog beter.

Mona Moog verraste het publiek met drie composities van hedendaagse vrouwelijke componisten: Meg Robinson en Deborah Henson-Conant. Het concert werd door koor en harp gezamenlijk besloten met de Sussex Carol van David Willcocks. Daarmee werd het publiek onmiddellijk meegevoerd in de Engelse kerstsfeer.

De niet alledaagse maar zeer geslaagde combinatie van koor en harp en het zeer gevarieerde programma werden door het publiek gewaardeerd met een staande ovatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.