spectaculaire huldiging in manege bartels

Nick Ekkelkamp uit Lemele heeft dinsdagavond de ponyfinale van de Sallandse Ruiterdagen in Manege Bartels in Mariënheem gewonnen. De andere finales werden gewonnen door Esther Laarman en Leonie Jonkers. De Sallandse Ruiterdagen voor pony’s vonden op 2 en 3 januari plaats. Iedere combinatie reed twee parcoursen, degenen met de beste resultaten kwamen dinsdagavond in actie tijdens finale.

Als eerste werd de finale voor de klasse B/L, categorie A, B en C verreden. Dat alleen de besten zich hadden geplaatst was goed te zien. Bijna alle deelnemers bleven de eerste omloop namelijk foutloos. Om een prijs te bemachtigen moest er dus hard gereden worden in de barrage.

Lange tijd ging Tania van Leeuwen uit Vasse, met haar pony Jessy, aan de leiding. Maar de allerlaatste barragekandidaat, Nick Ekkelkamp uit Lemele, stootte haar van de eerste plaats. Hij liet zien dat de wendingen nog korter konden en finishte met zijn pony Never Know’s Spirit bijna twee seconden sneller dan Tania. Melissa Kempers van de organiserende vereniging De Heemruiters haalde alles uit de kast en bleef foutloos in de barrage. Ze zette een knappe derde tijd neer met haar pony Ginger.

In de finale voor de B/L, categorie D en E lagen de barragetijden erg dicht bij elkaar. Tussen de nummer een en drie zat nog geen seconde verschil. Esther Laarman wist haar pony Bebek’s Bubbles als snelste door het parcours te loodsen en liet daarmee Aileen Menneken uit Enschede en Roell Elders uit Heino achter zich.

Aan de derde en laatste finale deden de ruiters en amazones uit de klassen M/Z/ZZ, categorie C, D en E mee. Leonie Jonkers uit Balkbrug finishte met het beste resultaat en mocht zich klaarmaken voor de huldiging. De drie prijswinnaars ontvingen een Gouden Aar bokaal en een extra geldprijs, aangeboden door hoofdsponsor Rabobank Salland. Om het nog officiëler te maken speelde de trompettist het Wilhelmus voor de drie winnaars, waarna de winnaars in een prachtige koets stapten voor een ereronde onder luid applaus van het publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.