smeekens valt tegen op eerste dag wk sprint

Jan Smeekens heeft teleurstellend gepresteerd op de eerste dag van het WK sprint in Heerenveen. De Japanner uit Salland eindigde op zijn favoriete afstand, de 500 meter, veertiende en kwam op de 1000 meter niet verder dan een 22e plaats.

Smeekens kwam bij zijn debuut op het WK sprint na 35,71 seconden over de streep. Hij schaatste in de voorlaatste rit tegen de Canadees Jamie Gregg. DeZuid- Koreaan Kyou-Hyuk Lee bleef als enige schaatser onder de 35 seconden en won de eerste 500 meter. Landgenoot Tae-Bum Mo werd tweede, Stefan Groothuis derde.

Op de 1000 meter ging het Smeekens niet veel beter af. Met zijn tijd van 1.11,31 werd hij 22ste. Stefan Groothuis won de afstand in een tijd van 1.08,97. De Amerikaan Shani Davis werd tweede, gevolgd door Ae-Bum Mo uit Zuid-Korea.

Groothuis leidt na een dag het klassement. Smeekens staat na twee afstanden op een teleurstellende vijftiende plek. Zondag krijgt hij een herkansing. Dan worden beide afstanden nogmaals gereden. Smeekens komt in rit tien in actie tegen de Japanner Ryohei Haga. Tegen wie Smeekens de 1000 meter schaatst wordt na de 500 meter geloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.