sjaak leer en vriendin op dolde wettering

Het jonge stel, Sjaak is 20 en Manon is 19 jaar, wordt op de achtergrond bijgestaan door Dineke Leer. Dineke is de moeder van Sjaak, die met haar horeca-ervaring het duo van tips zal voorzien. Ook Sjaak en Manon hebben de nodige ervaring in de horeca. Sjaak werkt bij Kartplaza in Nijverdal, waar hij ook werkzaamheden in het horecagedeelte verricht. Het gastheerschap is Leer dus niet vreemd. Manon heeft veel bijbaantjes in de horeca gehad. Ze heeft haar ervaring in bij De Bagatelle, Laurel’s en Hotel Restaurant De Zwaan opgedaan. Poppe heeft horeca in het bloed zitten, haar opa en oma runden vroeger ook een café.

De keuze van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis voor het jonge stel, wordt verklaard door de flexibiliteit die het stel biedt. “Ook zijn ze ontzettend betrokken, hebben ze veel energie en met Dineke erbij vormt zich een sterke combinatie,” aldus Nijmeijer.

Het café wordt de plek waar verenigingen weer terecht kunnen, sport-, toneel- en biljartverenigingen. Daarnaast wil het duo zich ook gaan richten op andere doelgroepen, denk bijvoorbeeld eens aan een kinderdisco. Ook mikt het koppel op fietsers, door het terras weer aantrekkelijk te maken. Mensen met een lege maag kunnen ook snel weer bij d’Olde Wettering terecht, want de keuken gaat ook weer open. “Het wordt een simpele menukaart, denk aan een schnitzel. Verwacht geen hoog culinair gehalte, het moet passen bij het principe van een eetcafé,” laat Sjaak weten.

Op termijn gaan Sjaak en Manon in de woning boven het café wonen. Dat is nu nog als antikraakpand verhuurd. Leer en Poppe huren het pand van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis, de stichting huurt het pand weer van de gemeente. In eerste instantie gaan de partijen een verbintenis voor de duur van vijf jaar aan. “Maar liever langer natuurlijk,” aldus René Nijmeijer van de stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.