raaltenaar de sallandse kandidaat van d66

Terlouw is actief betrokken bij verschillende verenigingen in de regio. Hij is lid van de Monumentenraad van Raalte geweest, is secretaris van het bibliotheekbestuur in Raalte, amateurarcheoloog, bestuurslid van de Stichting Sallands Erfgoed, vertrouwenspersoon van Koos Kinderopvang, als oorlogsveteraan betrokken bij herdenkingen binnen de veteranenkring Raalte en bovendien is hij medeauteur van het boek Mens en Land in het Hart van Salland. In het dagelijks leven is Terlouw werkzaam als sociaal psychiatrisch verpleegkundige binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie.

In 2009 werd Terlouw door meerdere politieke partijen gevraagd met te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij koos toen voor D66, niet alleen omdat hij zich bij de uitgangspunten van die partij het meest thuis voelde, maar ook omdat D66 voor het eerst (weer) meedeed aan de verkiezingen. “Ik word enthousiast van frisse ideeën en ontwikkelingen,” aldus Terlouw. Toen hij eind 2009 lid werd van de D66 programmacommissie, nam hij zijn ervaring uit de gezondheidszorg, welzijn, archeologie- en monumentenzorg mee.

“Het nadenken over, en het actief bezig zijn met inhoudelijke politieke zaken heeft me die maanden in positieve zin getroffen. Het is me inmiddels duidelijk geworden; ik draag D66 en haar uitgangspunten een zeer warm hart toe,“ laat de 47-jarige Raaltenaar weten. “Ik heb zeer lang moeten nadenken of ik me wel kandidaat zou gaan stellen, ik heb het al druk zat. Maar omdat ik me veel zorgen begin te maken over de toenemende polarisering van de maatschappij, heb ik uiteindelijk besloten me kandidaat te stellen. Ik wil mij ook op provinciaal niveau hard wil maken om dit te voorkomen.” Met zijn kandidaatstelling wil Terlouw tegenwicht bieden aan de in zijn ogen zeer riskante toenemende polarisering van de ook provinciale maatschappij en de afbraak van mooie zaken als kunst en cultuur.

“Ik ben een aanjager, bruggenbouwer en samenbinder. In staat om stevige, constructieve, inhoudelijke discussies te voeren met anderen, zonder daarbinnen vijanden te maken. Ik heb vaak een voortrekkersrol en weet binnen verhitte situaties mensen weer met twee benen op de grond te krijgen. Ik ben volop actief op allerlei gebieden in verschillende ‘werelden’ en ben klaar voor de provinciale politiek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.