raalte kiest voorleeskampioenen van 2011

In het theater van het Raalter Kulturhus worden 19 januari door de bibliotheek de voorleeskampioenschappen van de gemeente Raalte gehouden. De wedstrijd is over twee dagdelen verdeeld, omdat weer veel basisscholen uit de gemeente zich hebben aangemeld.

’s Middags treden de voorleeskampioenen van de basisscholen uit Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg en Nieuw Heeten voor het voetlicht. ‘s Avonds is het de beurt aan de voorlezers uit Raalte-dorp en Broekland.

De zestien deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de allerbeste voorlezer uit de bus. De voorlezers mogen zelf bepalen uit welk kinderboek ze gaan voorlezen. Fragmenten worden voorgelezen uit boeken van bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Francine Oomen.

De juryleden, wethouder Roger de Groot, Raalter acteurs Lars Henning en Hennie Fiet, kinderboekenschrijfster Karin de Graaff en Elly Bruger van de Bruna letten op tempo, stemgebruik en contact met het publiek. Nikkie Claasen presenteert de voorleeswedstrijd.

De supporters zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken mogen zij hun kampioen zo goed mogelijk aanmoedigen. Voor het mooiste spandoek wacht er ook nog een prijs.

De winnaars van 19 januari gaan, als de twee voorleeskampioenen van de gemeente Raalte, door naar de Regionale Voorleesronde op donderdag 17 maart in het Capellenborgtheater te Wijhe. Voor de twee winnaars hiervan is er op woensdagmiddag 20 april in Caroussel te Ommen de provinciale finale en tot slot de landelijke finale in Utrecht in de maand mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.