poppes winnen 10 kilometer schalmloop

De tien kilometer van de Schalmloop, onderdeel van het Sallands Cross Circuit, werd zondagmiddag gedomineerd door Zwollenaren. René Poppe uit Zwolle werd eerste bij de heren, stadsgenoot Joep Emmen werd tweede. Raaltenaar Edwin Ophof, Raalter sporter van het jaar, eindigde als derde. Grote afwezige was Deventenaar Johan Kats, die alle lopen crosslopen dit jaar nog won.

Bij de dames was het de Zwolse Angeli Poppe die met de overwinning aan de haal ging. Tess Boekema uit Zwolle werd tweede en de Deventerse Kitty van der Veen-Siers werd derde. Beste Sallandse was Wiea Nijhoff uit Heino. Irene Kalter, favoriet bij de dames, liep net als Kats ook niet mee vandaag.

Op de 5,6 kilometer was het Lotte Huiberts uit Laag Zuthem die de winst pakte, gevolgd door de Ommense Giny Dunnewind. Larissa Mars uit Heino werd derde. Bij de mannen won Deventenaar Edgar Minks. Christiaan van Meurs uit Nijverdal werd tweede, Martin Breunissen uit Raalte werd derde.

Bij de jeugd waren er geen verrassingen. Marije Dankelman uit Arien werd eerste op de twee kilometer, gevolgd door Sanne Otten uit Dedemsvaart en Nomi Kramer uit Raalte. De twee kilometer werd bij de jongens weer gewonnen door Abdulwahid Kaya uit Rijssen. Demi Kleine Schaars uit Raalte werd tweede, Leon Kruiper uit Raalte derde.

Gert Tijhuis uit Nijverdal won de een kilometer loop bij de jongens. Ismaël Kaya uit Rijssen werd tweede, Devin Bakker uit Haarle derde. Bij de meisjes ging de Raaltese Yara Kramer met de overwinning aan de haal. Esmee Marsman uit Raalte werd tweede, Nina Poppe uit Zwolle werd derde.

Volgende week wordt er gelopen in Lemelerveld. Dan staat de Ten Broeke Crossloop op het programma. Op 6 februari wordt de Kerstcrossloop Nieuw Heeten ingehaald. Dat is de laatste wedstrijd van het Sallands Cross Circuit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.