pestman nieuw gezicht c1000 raalte centrum

Henri Pestman is sinds begin dit jaar de nieuwe interimmanager van de C1000 Raalte Centrum. Hij heeft die taak overgenomen van Edwin van Maanen die is vertrokken naar een C1000 in Zevenaar. Aan Pestman de taak om de bedrijfsvoering van de C1000 Raalte Centrum te continueren en de winkel gereed te maken voor een latere overname. “De insteek blijft om de C1000 over te doen aan een zelfstandige ondernemer. Er bestaat concrete interesse, maar ik zal me verder niet bezig houden met de overnamekandidaten.”

Wat de supermarkt in Raalte betreft, zegt hij: “Ik ben nu nog bezig om een beeld te vormen van de lokale markt. Er is hier veel concurrentie, maar dat is niet per definitie een slechte zaak. Het is een dynamisch gebied, waarbij je moet investeren in de relatie met de klant. Deze winkel is in elk geval gevestigd op een toplocatie. De parkeersituatie is goed. Het is een prachtbedrijf met een enthousiast team. In principe is alles aan boord om hier te slagen.”

Hij wil de klanten van de C1000 Raalte Centrum, net zoals zijn voorganger, blijven ‘bewerken’ met leuke en aantrekkelijke acties. “Ik zit daarbij te denken aan samenwerking met scholen en verenigingen. Plannetjes genoeg! Samen met het personeel wil ik me flink profileren op de markt. Dat is het spel!” Pestman krijgt ook te maken met de opwaardering van de C1000 in Raalte Noord naar een C1000 Rood. Dat kleurlabel biedt garanties voor een standaardkwaliteit met betrekking tot de breedte en de diepte van het aanbod. “Zo rond eind februari, begin maart zal de winkel in Noord twee weken sluiten. Dan volgt de herinrichting. Daarbij zullen we waarschijnlijk ook personeel uitwisselen. Verder gaan we hier in de locatie Centrum het vlees bewerken voor de C1000 in Noord. De voorbereiding daarvoor is nu al gestart.”

Hoe lang hij in Raalte zal blijven? Daar durft Pestman niks concreets over te zeggen. “Dat ligt aan de onderhandelingen over de overname. Het kan enkele maanden duren, maar voor hetzelfde geld zit ik hier nog veel langer.” Zelf is hij in elk geval geen overnamekandidaat. “Ooit heb ik overwogen om zelf een winkel over te nemen, maar ik ben er niet de persoon naar om lang op dezelfde plek te zitten. Ik vind het leuk om veel mensen te leren kennen en veel marktgebieden te verkennen.”

Pestman (48) is woonachtig in Klazienaveen. Een echte Drent dus. Hij is getrouwd en vader van een zoon. Sinds ’79 werkt hij fulltime achter en voor de schermen in de supermarktbranche. Hij begeleidde in dienst van Super de Boer managementprocessen bij verschillende supermarkten in Noord- en Oost-Nederland. In 2000 keerde hij als vestigingsmanager terug naar de werkvloer. “Zowel het management als het werk op de winkelvloer spreekt me aan. Ik begon het contact met de klanten te missen”, vertelt hij. Hij begon in Emmen, ging na enkele jaren verder in Zuid-Laren en begon in 2006 als supermarktmanager in Nieuw Amsterdam. Ondertussen begeleidde hij andere supermarkten van Super de Boer in zijn werkgebied bij managementprocessen. In 2010 maakt hij de overstap naar de C1000. “Super de Boer is na de gedeeltelijke overname door de Jumbo als keten uit elkaar gevallen. Mijn supermarkt in Nieuw Amsterdam werd overgenomen door de C1000 en ik ben meeverhuisd naar die organisatie. Maar na al die jaren op de werkvloer wilde ik ook weer wat anders. Daarom ben ik verder gegaan als interimmanager.”

Een echte supermarktman, noemt hij zichzelf. “Ik ben bijna in de supermarkt geboren”, vertelt hij. “Als jochie had ik al een bijbaantje in een supermarkt. Je mag me ook best wel een vakidioot noemen. Ik kom niet uit een supermarktfamilie, maar het is wellicht veelzeggend dat mijn broer hetzelfde werk doet. Wat me aanspreekt in het werk? Natuurlijk het contact met de klant. Geen dag is hetzelfde, het is altijd hectisch! Het werken met dagverse producten vereist bovendien een goede logistieke organisatie, dat zie ik ook als een uitdaging. En verder houd ik me graag bezig met de presentatie van de producten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.