pedro pico pop aan de haal met cultuurprijs

Pedro Pico Pop heeft donderdagavond tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé de Cultuurprijs Raalte 2010 ontvangen. De jury koos dit festival als beste uit de drie genomineerden. De Aanmoedigingsprijs ging naar het orgelfonds van de Plaskerk voor het Aanstormend Talent concert. Pedro Pico Pop ontvangt 1000 euro, het Aanstormend Talent 500 euro.

De jury prijst de creativiteit en vasthoudendheid van de organisatie van Pedro Pico Pop. “Ze steken enorm veel vrije tijd in het tot stand komen van hun festival. Onder moeilijke omstandigheden bewezen zij volhard te zijn in hun missie. Ze zijn zeer creatief en weten met weinig middelen een professioneel programma neer te zetten. Ook bieden zij beginnende bands een podium.”

Pedro Pico Pop begon als een klein popfestival voor jongeren in jeugdsoos ‘de Bunker’. Het festival groeide en streek onder andere neer op het oude MBI-terrein in Raalte. In 2011 brengt de organisatie nog meer kunst en kunstbeleving onder de aandacht van het publiek.

Het orgelfonds van de Plaskerk ontving een bedrag van 500 euro voor Aanstormend Talent, wat zij in 2010 voor de tweede keer organiseerde. Tijdens Aanstormend Talent krijgen jongeren de mogelijkheid hun muzikale talenten te presenten in de vorm van een talentenjacht. 34 personen ( variërend van 9 tot 26 jaar ) deden in mei 2010 auditie en 14 daarvan mochten voor het voetlicht treden tijdens het concert van Aanstormend Talent in oktober.

Na selectie en jurering konden de winnaars van Aanstormend Talent naar huis met een award en geldcheque voor een muziekworkshop of masterclass naar keuze. Een 6 –tal talenten mag zich op zaterdag 19 februari 2011 nog eens presenteren in het Hoftheater. De winnaars en/of deelnemers zijn na afloop van de wedstrijd ook veelal gevraagd voor andere optredens.

De jury over het orgelfonds: “De organisatie toont aan dat er nog meer expansie zit in dit project en dit ook graag wil. Belangstelling ( zowel actief als passief ) voor Aanstormend talent is er in elk geval genoeg.”

Tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé werd ook de website staging2.cultuurpleinraalte.nl geopend. Deze website toont alle culturele activiteiten in de gemeente Raalte. Ook kunnen culturele verenigingen en organisaties zelf een account op de website maken, waardoor ze hun eigen organisatie en activiteiten op de website kunnen plaatsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.