overwetering acht handbaljeugdtrainers rijker

De cursus Handbaltrainer 1 is er op gericht om jeugdtrainers op te leiden om op gestructureerde wijze trainingen te geven aan mini’s (5, 6 en 7 jarigen), D-jeugd (8 en 9 jarigen), C-jeugd (10, 11 en 12 jarigen) en B-jeugd (13, 14 en 15 jarigen). De cursus criteria, inhoud en opzet is vastgesteld door het Nederlands Handbal Verbond. Om te kunnen slagen, moest elke cursist hieraan voldoen.

De nieuwe trainers maken gebruik van spelersprofielen. Van elke jeugdspeler is een profiel opgesteld en aan de hand daarvan wordt de komende jaren de ontwikkeling van een speler bijgehouden. De spelersprofielen worden in de jaren van trainer naar trainer overgedragen. In een spelersprofiel is vastgelegd hoe een speler er individueel voor staat, wat kan een speler al wel en waaraan moet nog specifiek op individuele basis aandacht worden besteed.

De jongste handbal jeugd van SC Overwetering traint op de maandag vanaf 18.00 uur en op de woensdagavond vanaf 17.30 uur in sporthal de Hooiberg. De jeugd uit Olst en omgeving die kennis wil maken met het handbalspel is van harte welkom en kan vanaf januari 2011 een viertal trainingen vrij mee doen. Aanmelding is mogelijk bij Eline Kruitbos (tel: 06-51985345), Jolanda Schutte (tel: 0570-562578), Francien Steerneman (tel: 0570-565068) of Sandra Oldenhof (tel: 06-28443408).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.