Home / archiefcentraal / over twee jaar groen gas in salland

over twee jaar groen gas in salland

De productie van groen gas komt in Salland nog onvoldoende van de grond. In de gemeente Olst-Wijhe en Deventer moet daarom over twee jaar de eerste ‘Groen Gas Hub’ zijn geïnstalleerd. Uit onderzoek van Saxion Hogeschool blijkt dat er grote kansen zijn voor de productie van biogas in Salland.

Biogas is gas dat geproduceerd is uit mest en gewassen (biomassa) via een vergister op een landbouwbedrijf. Het op gang brengen van de biogasproductie staat of valt bij de mogelijkheid om het geproduceerde gas ook daadwerkelijk af te kunnen zetten.

Een van de mogelijkheden om dit efficiënter te kunnen doen is het in het leven roepen van een zogenaamde hub (verzamelpunt) waar alle boeren die gas produceren en willen leveren, hun groene gas naar toe leiden.

Het project is een samenwerking tussen de provincie Overijssel, de gemeenten Olst-Wijhe en Deventer, de Saxion hogeschool, Enexis en ROVA. De provincie Overijssel steekt 350.000 euro in dit project. Het project in Salland is de eerste pilot in kader van het Masterplan Groen Gas van de provincie om de productie van Groen Gas in de provincie Overijssel de komende jaren een vlucht te laten nemen.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.