olster neven overvallen woning voor drugs

Ze vielen het huis binnen na een tip van een bekende, die wel wat hennepplanten wilde. Naast ongeveer 10 á 15 hennepplanten, namen de Olstenaren ook nog een gsm mee.De neven zouden in ruil voor de planten heroïne krijgen, maar omdat de planten volgens hun vermeende opdrachtgever nog te klein waren, kregen ze de drugs niet. De 30-jarige T.I. heeft de planten en de telefoon maar achtergelaten bij de opdrachtgever. “Ik kon er niks mee,” liet hij in de rechtbank weten. Beide neven bekenden de woningoverval.

Naast de woningoverval, wordt het tweetal ook verdacht van twee auto-inbraken in Raalte Noord, waarbij Tom Tom-navigatiesystemen gestolen werden. De 27-jarige N.S. bekende ook schuld voor twee winkeldiefstallen, hij nam uit twee supermarkten Zwitsalproducten mee zonder die af te rekenen. In eerste instantie gaf hij in de rechtbank aan dat hij die voor eigen gebruik meenam, maar later gaf hij toe deze te willen doorverkopen. Het geld zou hij nodig hebben voor zijn heroïneverslaving, om drugs te kopen. Voor zijn verslaving had hij 40 á 50 euro per dag nodig en hij moest leven van een uitkering. Het tweetal werd op 7 maart 2010 aangehouden nadat ze zich bij station Raalte verdacht gedroegen. Ze stonden daar aan een fiets te sleutelen, waarop een voorbijganger de politie waarschuwde.

N.S. stelde in de rechtbank dat hij schoon schip wil maken en betuigde spijt voor zijn betrokkenheid. Hij wil in behandeling om van zijn verslaving af te komen. Toch pleitte de Officier van Justitie, mede op basis van een reclasseringsrapport, voor een onvoorwaardelijke celstraf. Het pleidooi van de advocaat van N.S. overtuigde de rechtbank echter om een nieuw reclasseringsrapport op te laten stellen. “Er zit hier een heel andere verdachte voor u, dan uit het rapport van de reclassering blijkt,” stelde de raadsman. De reclassering zou slechts één keer met de man gesproken hebben, daarnaast wil de man echt schoon schip maken en schaamt hij zich voor het leed dat hij heeft aangericht. De rechtbank ging mee in het verzoek en hield de zaak voor onbepaalde tijd aan. De Officier hield haar strafeis overigens wel overeind; 36 maanden cel en de tenuitvoerlegging van twee eerder opgelegde voorwaardelijke straffen. Die zijn samen ook nog eens goed voor 90 dagen cel.

De neef van N.S. stelde zich minder positief op, wat betreft behandeling. Hij gaat liever langer de gevangenis in, dan dat hij een ISD-maatregel opgelegd krijgt. Een ISD-maatregel houdt in dat veelplegers een gedwongen behandeling in een opvang krijgen. De behandeling zou bij hem niet werken. Hij wil liever naar een afkickkliniek, of anders maar langer vastzitten. De Officier van Justitie eiste een celstraf van 34 maanden. In dit geval doet de rechtbank over twee weken uitspraak.

Met de schadevergoeding van de benadeelde partijen konden allebei de partijen leven. De bewoner van het huis in Deventer eist 710 euro, een eigenaar van een auto vraagt 275 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.