nieuwjaarsconcert van vader en zoon magre

Wim Magré en zijn zoon Wilbert geven op zaterdag 8 januari om 15.00 uur een Nieuwjaarsconcert in de Willem Hendrik Zwart Hal aan de Grensweg 17 in Lemelerveld. Het thema is ‘Royal Music 2011 In’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma. Wim bespeelt het orgel, Wilbert de vleugel.

Wim Magré (1962) musicus uit Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool in Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk in Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) in Amsterdam. Hij maakte vele orgel cd’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn.

Verder werkte hij mee aan een tweetal orgel dvd’s in de Bovenkerk in Kampen. Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada. Daarnaast is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe, van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland. Voor meer informatie kun je op staging2.wimmagre.nl kijken.

Wilbert Magré werd in 1992 geboren in Zwolle. Op 8-jarige leeftijd begon hij aan de A.M.V. cursus op de muziekschool in Nunspeet, die hij met een diploma heeft afgesloten. Tijdens deze tweejarige cursus begon hij zijn eerste pianolessen bij de bekende pianist Herman Riphagen uit Heerde, waar hij tot op heden nog steeds bij studeert. In september 2010 heeft Wilbert zijn eerste concertreis gemaakt naar Parijs, samen met het Gemengd Koor Groot Veluwe onder leiding van Wim Magré. Regelmatig is hij al te horen op concerten, zangdiensten of als begeleider bij koren.

Samen met zijn vader Wim Magré geeft hij onder de naam: ‘Magré & Magré’ diverse concerten in het land op orgel en piano. Ook hebben de heren Magré in november 2010 hun tweede CD samen gepresenteerd in een volle Grote Kerk in Elburg.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren via 0572-371838 bij Heuting of 038-4224079 bij Boks. De entree bedraagt 13 euro. Dit is inclusief koffie/thee met een koek en een drankje en hapje na afloop. De champagne staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.