nieuwe start voor sanitas heino

SaniTaS is een particuliere thuiszorgonderneming die zeven jaar geleden werd opgericht in Zwolle. De ervaringen waren dermate goed dat de initiatiefnemers inmiddels besloten hebben om er een franchiseorganisatie van te maken. Heino is de tweede vestiging, per 1 maart zal een derde vestiging haar deuren openen in Meppel. SaniTaS Heino richt zich op Salland en het Vechtdal. Het bedrijf biedt thuiszorg aan aan onder andere chronisch zieke en oudere mensen; mensen die thuis willen sterven; mensen die aanvullende zorg nodig hebben vóór of na opname in een ziekenhuis en mensen die niet in een verzorgings- of verpleeghuis opgenomen willen worden of dit willen uitstellen.

Iedereen die in aanmerking komt voor thuiszorg krijgt twee opties: Zorg in natura, zoals aangeboden door grote zorgorganisaties of zorg op basis van het PGB. René: “Tachtig procent van de zorgbehoevenden kiest voor Zorg in natura. Veel mensen denken dat het PGB hen enorm veel papierwerk oplevert, maar dat is helemaal niet aan de orde. Twee keer per jaar moeten ze zich verantwoorden bij het zorgkantoor. Maar daar kunnen wij ze bij helpen! Bovendien wijzen onderzoeken uit dat dat thuiszorg op basis van het PGB goedkoper en functioneler is.”

SaniTaS werkt op basis van kleinschaligheid. De vestiging in Zwolle beschikt over circa 35 werknemers. “Dat betekent korte lijnen, een kleine organisatie en dus geen zware overheadkosten”, vertelt René. “Dat vertaalt zich ook naar de tarieven die we berekenen. We werken goedkoper dan de grote organisaties.”

De cliënten krijgen hun dagelijkse zorg aangeboden door een vast team van vier tot vijf zorgmedewerkers. “En dus niet, zoals bij Zorg in Natura soms het geval is, door dertig mensen. Bij ons zien ze telkens dezelfde gezichten. Eén verpleegkundige of ziekenverzorger maakt het hele zorgmoment af. Of dat nou gaat om kousen, wondverzorging, hulp bij de maaltijd of andere taken. De cliënt staat centraal en niet de dagplanning van ons personeel. Wij zijn van mening dat thuiszorg niet het dagelijkse ritme mag bepalen. Daarom werken wij met vaste tijdstippen en niet met tijdsindicaties. Het mag niet zo zijn dat iemand van 7 tot 11 thuis moet blijven omdat de thuiszorg nog moet komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.