nieuwe praktijk voor beeldende therapie in olst

Beeldend therapeut Annet Schot uit Olst is onlangs gestart met haar eigen praktijk ‘Het Atelier’. Haar praktijk is gevestigd aan de Kleistraat 6 in Olst. Een werkplaats, in een landelijke omgeving omringd door weilanden en bomen. Annet helpt haar cliënten zich te uiten met behulp van beeldende technieken. Dat kan door te schilderen, te tekenen, te kleien of andere wijze.

Bij beeldende therapie kan je op een andere wijze dan via praten je verhaal vertellen. “Dat kan je helpen bij het verwerken van verlies, het overwinnen van angst, het leren omgaan met een handicap of met onverklaarbare pijn”, aldus de therapeut. “Het is bedoeld voor mensen die op een bepaald moment vastlopen in hun leven. Dat kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld in chronische pijn of vermoeidheid, angst en spanningsklachten of een burn-out.”

Annet biedt daarnaast ook de workshop ‘Beeldende expressie’ aan. Gedurende vijf avonden laat ze de cursisten hun eigen creatieve talenten ontdekken. De workshop is geschikt voor individuen, groepen en bedrijfsleven. Daarnaast is het mogelijk om met en voor groepen een cursustraject op maat samen te stellen.

Als verpleegkundige werd Annet verrast toen zij zag wat creatief bezig zijn met mensen deed tijdens hun ziek zijn. “Het bood hun afleiding, plezier, maar vooral ook voldoening. Later in een moeilijke fase in mijn eigen leven, ontdekte ik de kracht van beeldtaal. Ik ervoer dat een beeld meer zeggen kan dan vele woorden”. Na een aantal jaren aan de Kunstacademie richting tekenen en schilderen gevolgd te hebben, koos zij voor de opleiding beeldend therapeut. “Hier lag uiteindelijk mijn hart en kwamen mijn interesses en talenten samen; beeldend werken met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe weg”.

Voor alles geldt dat je geen kunstzinnige ervaring hoeft te hebben maar dat je open staat voor iets nieuws. Voor meer informatie kun je bellen naar mob: 06-40483986, e-mailen naar info@annetschot.nl of een kijkje nemen op de website (in constructie) staging2.annetschot.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.