morrenhof officieel erkend duurzaam

Als een van de eerste autodealers in de regio, is Toyota-dealer Morrenhof uit Deventer en Raalte vanaf nu een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam werd door BOVAG toegekend en is het bewijs dat Toyota Morrenhof B.V. in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van BOVAG Duurzaam Ondernemen. Het certificaat is een jaar lang geldig, maar Margot Morrenhof van Toyota-dealer Morrenhof is niet van plan om hem ooit weer in te leveren. “We willen nóg duurzamer worden! Duurzaamheid sluit immers aan bij de wereldwijde ambitie van Toyota om in alle geledingen van de onderneming zo schoon mogelijk te zijn. Voor auto’s ligt de ambitie op ‘zero emissions’, oftewel nul emissies.”

“De titel Erkend Duurzaam geeft uitstekend de filosofie van ons merk én ons dealerbedrijf weer, want we staan voor schone en innovatieve techniek, duurzame productieprocessen en een uitgekiende recycling van onze producten. Wist u bijvoorbeeld dat een batterij uit een hybride auto vrijwel CO2-neutraal wordt gerecycled en dat het teruggewonnen nikkel opnieuw in een batterij wordt gebruikt? Op lokaal niveau zetten wij die filosofie door en zetten wij ons als team maximaal in om duurzaam ondernemen in alle facetten van onze onderneming terug te laten komen”, stelt Margot Morrenhof, directeur/eigenaar vast.

Wat Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf betekent? Op die vraag heeft Margot Morrenhof een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We gebruiken groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Morrenhof staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota, met als absolute duurzame speerpunten de Full Hybrid Prius en Full Hybrid Auris. Beide auto’s zijn uitgerust met Toyota’s Full Hybrid-technologie, hebben een vermogen van 100 kW/136 pk en een CO2-uitstoot van slechts 89 gram per kilometer.

Daarmee zijn de Full Hybrid Prius en Full Hybrid Auris de zuinigste benzineauto’s van ons land. Samen met de zuinige iQ (99 gr CO2 per kilometer) werden deze Toyota-modellen recent bovendien nog uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke auto’s van Duitsland. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit,” besluit Margot Morrenhof.

Voor meer informatie kun je kijken op onze website staging2.morrenhof.nl of je aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar nieuwsbrief@morrenhof.nl en dan word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.