michel in t veld neemt heetens bedrijf over

“En dan bedoel ik geen grootschalige concepten, maar de productie van die ene bar, die ene kast of die ene balie die de particulier of middenstander in de regio zoekt”, vertelt Michel. “Maar één ding blijft: de naam Reimert geldt bij kenners in heel Nederland als een kwaliteitslabel. Dat label wil ik houden.”

Michel heeft dertien jaar lang gewerkt voor Nijboer Interieur & Design in Mariënheem. “Ik heb alle functies binnen dat bedrijf doorlopen. Interieurbouw, het spuitwerk, werkvoorbereiding, calculatie, projectleiding tot hoofd bedrijfsbureau. Ik heb daar ontzettend veel geleerd. Ik zie mezelf ook niet als nieuwe concurrent van Nijboer. Zij richten zich op grote interieurconcepten en vaak grote opdrachtgevers uit heel Nederland. Wij richten ons op de particulieren en middenstanders uit de regio. Nijboer heeft in het verleden al klussen uitbesteed aan Reimert. Ik hoop dat die relatie voortgezet kan worden.”

Michel droomt al vanaf zijn zestiende van een eigen zaak. “Maar toen ik een jaar of twintig was, zag ik in de privésfeer dat er enkele ondernemers in problemen raakten. De druk is natuurlijk enorm. Daarom heb ik die de ambitie even laten varen. Maar later heb ik plannen ontwikkeld om op termijn een bestaand bedrijf over te nemen. Zorgen voor een frisse wind in een goedlopende zaak.” In 2008 raakte Michel in gesprek met Eddie Reimert. Deze had geen overnamekandidaten. “Ik kende het bedrijf al”, vertelt Michel. “Toen ik een jaar of 16 was, heb ik bij Reimert een snuffelstage gehad. Het was maar een weekje, maar het heeft wel indruk gemaakt. Daar wilde ik later wel werken!” Eind 2010 ging de kogel door kerk. Michel en Eddie bereikten een akkoord over de overname.

Michel heeft het hele bedrijf, inclusief alle machines en de vijf medewerkers overgenomen. “Reimert is groot geworden door het vakmanschap van de mensen die hier werken. Er is hier enorm veel knowhow met betrekking tot de materialen en de benodigde technieken. Het personeel werkt volledig zelfstandig. Ze hebben ervaring met alle onderdelen van het productieproces. Het ter plekke inmeten, het ontwerp, het zaag- en montagewerk en de montage ter plekke. Dat maakt ons heel flexibel. Ook de machines zijn up-to-date, zeker als je bedenkt dat Reimert een relatief klein bedrijf is. Maar dat komt dan ook omdat Eddie een enorme techniekfreak is.”

Voor een keuken op maat, betaal je iets meer, daar maakt Michel geen geheim van, maar hij benadrukt dat zijn bedrijf tegen redelijk concurrerende prijzen werkt. “Als je waarde hecht aan vakmanschap, handwerk en een maatwerkkeuken de oplossing is, dan loont het zich om eens een offerte aan te vragen.”

Reimert Keuken- en Meubelmakerij is gevestigd aan de Holterweg 9 in Heeten, tel: 0572-381897. Meer informatie op staging2.reimert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.