luisman start 2011 met overwinning

Jordy Luisman van ATB Team Lemelerveld is het jaar begonnen met een overwinning. Op de GOW-veldrit in Raalte was hij de sterkste, waardoor hij de winst betrekkelijk eenvoudig naar zich toe trok. Na een moeizame start en een valpartij reed Jordy hier vrij eenvoudig naar de leiding en kwam uiteindelijk solo als winnaar over de eindstreep.

In de laatste week van 2010 nam Jordy Luisman deel aan een tweetal veldritten. De veldrijder van ATB-Team Lemelerveld startte op woensdag 29 december bij de Nationale Veldrit in Vorden en op vrijdag 31 december reed hij in Herford (D) een Internationale cross.

Nadat op tweede kerstdag de kerstveldrit in Reusel werd afgelast was het maar afwachten of de cross in Vorden wel door kon gaan. De organisatie besloot het parcours deel aan te passen zodat de cross gewoon door kon gaan. Het parcours bestond voornamelijk uit lange rechte modderstroken. Jordy mocht bij de start opstellen op de eerste startrij en draaide als vierde het veld in. De gehele wedstrijd kon hij deze positie vasthouden. Hij werd tevens vierde in de einduitslag voor Elite Heren.

Op oudejaarsdag reisde Luisman af naar Duitsland. In Herford werd een Internationale Cyclocross verreden. Het parcours in Herford was spekglad. Jordy moest starten vanaf de laatste startrij. Dit weerhield hem er echter niet van om als vijfde het parcours op te rijden. In de derde ronde kwam hij twee keer ten val in de sneeuw en viel terug tot plaats tien. In de laatste paar ronden kwam hij weer goed in zijn ritme om uiteindelijk als zesde te finishen.

Lyan Rensen, ook ATB-Team Lemelerveld, reed in Raalte mee bij de dames. Zij wist hier als 7e te finishen.

Volgend weekend staat in St. Michielsgestel het NK veldrijden op het programma. Jordy zal hieraan deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.