lierderholthuis wil geen sterfhuisconstructie

Het college presenteerde vorige week een viertal varianten. De eerste was de voorkeur van de stichting uit Lierderholthuis zelf, de andere drie kwamen uit de koker van het college. Met die laatste drie was de stichting niet al te blij. De varianten van het college leunden meer naar renovatie van de school, dan naar nieuwbouw. Zo komen de school en de multifunctionele accommodatie los van elkaar te staan.

“De varianten lijken gericht op het verdwijnen van voorzieningen uit het dorp.” Het college zou vergeten dat voorzieningen elkaar kunnen versterken. Ook zou de exploitatie niet sluitend zijn in de voorgestelde situaties van het college. “Door twee gebouwen krijg je meer onderhoudskosten, meer energiekosten.” Krachtige woorden volgden. “Stichting dorpshuis Lierderholthuis stapt niet in een variant waarvan de exploitatie op termijn niet dekkend is.”

De visie van het college zou ontbreken. “Lierderholthuis is een bruisende plaats die een MFA verdient. Diverse studies in de laatste zes jaar hebben aangetoond dat het onder één dak duurzaam is. We gaan voor een volwaardig MFA. Het moet niet alleen goed te betalen zijn, het moet ook goed te exploiteren zijn. Zelfs de zeer conservatieve ramingen laten zien dat het goed exploitabel is. Lierderholthuis wil niet continu zijn hand ophouden.”

De gemeenteraad ging mee in de woorden van de voorzitter van de stichting. De wethouder kreeg opdracht om met de betrokken partij in gesprek te gaan, met name om te kijken naar een variant van complete nieuwbouw. Dus school, gymzaal, dorpshuis en buitenschoolse opvang onder één dak. Een eerste rapportage volgt in de gemeenteraadsvergadering van februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.