liefers als hypothecair planner aan de slag

Hypothecair planner Bert Liefers uit Wijhe heeft begin dit jaar een Finenzo-kantoor geopend in Raalte, om precies te zijn in het pand van Makelaarskantoor Ruitenbeek & Simons. Finenzo staat voor ‘Financiën en zo’ en is een franchiseorganisatie voor kwalitatief hypotheekadvies. “Een hypothecair planner doet niet alleen alles wat een hypotheekadviseur doet, maar is daarnaast van veel meer markten thuis. Ik gebruik de hypotheek als kapstok voor een grondige persoonlijke financiële analyse.”

Bij het opstellen van het advies neemt Bert de volledige financiële situatie van zijn cliënt(en) door, inclusief de toekomstverwachtingen en de mogelijke risico’s en valkuilen. De cliënten krijgen voor zijn advies een factuur. “Ik werk dus niet op commissiebasis. Dat maakt me écht onafhankelijk. Als het nodig is, zal ik ook rustig tegen de cliënt zeggen dat hij of zij beter niet tot aankoop kan overgaan.”

Voor de eerste afspraak met zijn cliënt(en) trekt Bert al snel een uur of twee uit. Daarbij komt een groot aantal vragen aan de orde. Hoe zit het met de huidige woonlasten, wat wil de cliënt maximaal kwijt aan de hypotheek, wat spaart hij of zij, hoe zit het met de pensioensopbouw, wat is nu betaalbaar, wat is straks betaalbaar, hoe wil hij of zij de zaken geregeld hebben in het geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, hoe zit het met de verzekeringen van de partner en bestaat er een kinderwens? “Ik vraag je het hemd van het lijf”, stelt Bert. “Een eigen huis is tegenwoordig helaas bijna alleen maar betaalbaar voor tweeverdieners. Dat brengt veel extra vragen met zich mee. Wat gebeurt er in het geval van een relatiebreuk? En hoe moeten de zaken geregeld worden als één van de twee partners voortijdig komt te overlijden. De meeste mensen zullen het toch een prettig idee vinden dat hun partner dan in de woning kan blijven wonen. Als hypothecair planner moet je dus verstand hebben van verzekeringen, pensioenen en hypotheken en ook de nodige kennis hebben van juridische zaken en fiscaliteiten.” De benodigde kennis is dermate veelomvattend dat Bert stelt dat een goede hypothecair planner een beetje een vakidioot moet zijn. “Je hebt mensen die naar de schouwburg gaan om Youp van ’t Hek te zien, maar mij maak je net zo blij met een lezing van Willem Vermeend, Wouter Bos of Gerrit Zalm. Dan zit ik de hele avond muisstil te luisteren.”

Bert benadrukt dat zijn intrek in het pand van het bekende Raalter makelaarskantoor los staat van het recente overlijden van Bert Simons, één van de partners in het kantoor. “Bert Simons wist al dat het ging gebeuren. Hij vond het een fantastisch idee. Hij zag ook de meerwaarde van mijn diensten en de mogelijkheden voor wederzijdse versterking. Ik vind het jammer dat we nooit hebben samen gewerkt. Hij had zoveel kennis en contacten opgebouwd en het was volgens iedereen die ik gesproken heb een graag geziene en humoristische man.”

Finenzo Raalte is gevestigd aan de Brugstraat 8 in Raalte, tel: 0572-355806, mob: 06-83160223. Meer informatie op staging2.finenzoraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.