klassieker de aanslag als toneelstuk in raalte

‘De Aanslag’ is op zondag 23 januari te zien in het Hoftheater. Acteur Victor Löw speelt tot en met mei in dit toneelstuk. Na de Oscarwinnende film is het de allereerste keer dat de wereldberoemde roman ‘De Aanslag’, van Harry Mulisch op de planken te zien is.

Victor Löw speelt de rol van Anton Steenwijk. Hij is twaalf jaar als er een NSB’er voor het huis van zijn buren wordt neergeschoten. De buren verplaatsen het lichaam tot voor het huis van de familie Steenwijk. Het verhaal vertelt deze afschuwelijke gebeurtenis en het latere leven van Anton, in de jaren vijftig, zestig en tachtig.

De rest van zijn leven worstelt Anton steeds met zijn verleden. Hij blijft geobsedeerd door de schuldvraag en het waarom van de gebeurtenissen. Löw: “Het is moeilijk om überhaupt iets zinnigs te zeggen over wat het verhaal vertelt. Ik ben gefascineerd door het geweld dat bewust en onbewust in Anton’s leven naar boven drijft.”

De Aanslag wordt geregisseerd door Ursel de Geer. De rol van Anton Steenwijk ziet Löw als een grote uitdaging. “De man heeft geen humor en ook geen oordeel over wat hem is overkomen. Ik moet dus een beroep doen op mijn vakmanschap.” Het is een van de redenen waarom hij zo content is met Ursel de Geer als regisseur. Naast Victor Löw nemen ook o.a. Peter Bolhuis en Marjolein Ley deel aan het toneelstuk.

De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten a 21 euro kun je kopen via de VVV/ANWB Raalte (Varkensmarkt 8, tel 0572-352406) of staging2.hoftheater.nl. Indien er op de avond/middag zelf nog kaarten zijn, kunnen die vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling ook aan de kassa van het Hoftheater worden gekocht. Alleen contante betaling of eenmalige incasso is dan mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.