Home / archiefcentraal / kijkdag bij sloepzoepers broekland

kijkdag bij sloepzoepers broekland

Met eigen ogen bekijken wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een carnavalswagen? Wagenbouwclub/vriendengroep de Sloepzoepers uit Broekland presenteert zaterdag 22 januari een kijkdag bij de familie Groot Lipman aan de Raalterweg 91 in Wesepe (tussen afslag Woolsdijk en Broeklanderweg in). De kijkdag duurt van 10.00 tot 18.00 uur.

De Sloepzoepers bouwen dit jaar alweer hun negende carnavalswagen. In de loop der jaren is de groep flink uitgebreid. De eerste vijf jaar deden ze het met negen bouwers, inmiddels zijn dat er dertig. Dat heeft ook tot gevolg gehad dat de constructies steeds ambitieuzer zijn geworden. De bouwers zijn aanwezig om alle vragen van de bezoekers te beantwoorden. De koffie staat klaar. De Sloepzoepers vragen aan iedereen om oude, niet meer gebruikte telefoonboeken mee te nemen. Die kunnen ze namelijk prima gebruiken voor het papier-maché.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.