kick maatman de schouders eronder

Maatman kreeg veel kritiek te verwerken in het begin van het seizoen. De resultaten vielen tegen, vorm ontbrak bij bepalende spelers en Rohda had pech in de afronding. Er hing een negatieve sfeer rond het team wat de resultaten niet ten goede kwam. Het zat Maatman ook niet lekker en dus besloot hij voor z’n spelers op te komen met een artikel in clubblad ‘De Bult’. Maatman schreef onder andere dat de wedstrijdverslagen van de club erg negatief waren en bovendien op onjuistheden gebaseerd. Het stuk in het blad pakte goed uit, de rust keerde terug en geleidelijk aan verbeterde het voetbal en werd er resultaat geboekt. Een fikse domper hadden de spelers wel te verwerken met de uitschakeling in de beker tegen tweedeklasser Columbia. In de eerste helft leek er niets aan de hand, maar in de tweede helft liet Rohda zich de kaas van het brood eten.

Dat het wel goed zit tussen Rohda en Kick Maatman werd in de winterstop maar eens bevestigd. Maatman tekende een contractverlenging van twee jaar. “Er is een goede chemie tussen mij en het team. Het klikt vanuit de spelersgroep en het voetbal wordt beter. Ik voel veel vertrouwen vanuit de club en het bestuur, vandaar dat ik twee jaar heb bijgetekend,” legt Maatman uit.

De tweede seizoenshelft ziet Maatman met veel vertrouwen tegemoet. Rohda is 4 januari weer uit de startblokken gevlogen en heeft twee goede wedstrijden op de mat gelegd tegen tweedeklasser Hierden en hoofdklasser Staphorst. De eerste kreeg met 7-0 aan de broek en de tweede met 3-0. Maatman over deze oefenwedstrijden: “We scoren in de competitie nog te weinig, dus dat we in de deze wedstrijden al tien doelpunten maakten, is een goed teken”.

Doelstelling voor de tweede helft van de competitie is om zo snel mogelijk uit de onderste regionen te komen, zodat die druk weg is en dat het team meer vrijuit kan voetballen. Om daar te komen zijn er volgens Maatman nog wel een aantal verbeterpunten nodig. Zeker aan het scorend vermogen moet nog het een en ander gebeuren. Rohda kwam tot nu toe slechts twaalf keer tot scoren. “Tot dertig meter voor de goal doen we voor geen enkele tegenstander onder, maar we scoren niet makkelijk. Daar tegenover staan ook weer pluspunten. Op het middenveld en de verdediging gaat het erg goed. We hebben nog maar elf doelpunten tegen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.