Home / archiefcentraal / kerkbalans parochies rondom raalte in actie

kerkbalans parochies rondom raalte in actie

De jaarlijkse actie Kerkbalans is zaterdag 15 januari weer van start gegaan. Tijdens de actie wordt van alle parochianen een financiële bijdrage voor de kerk gevraagd. De actie geldt voor alle parochies in en romdom Raalte.

De opbrengst van de kerkbalans vormt een belangrijk deel van de jaarlijkse financiële middelen van de parochie. Bovendien is de opbrengst van de kerkbalans voor een belangrijk deel beschikbaar voor de kosten die in de verschillende geloofsgemeenschappen bestreden moeten worden.

Bij het vormen van de nieuwe parochie is de afspraak gemaakt dat de acties volgens plaatselijk gebruik gevoerd blijven worden. De betalingen kunnen naar de plaatselijke bankrekeningen overgeboekt worden. De penningmeester van het parochiebestuur Heilig Kruis stemt met de locatieraden af welk gedeelte van de opbrengst op de plaatselijke rekeningen zal blijven staan en welk gedeelte bestemd is voor zaken die centraal worden betaald, zoals de salarissen van het pastorale team. In 2010 heeft deze wijze van werken geen noemenswaardige problemen opgeleverd.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.