Home / archiefcentraal / kats ook in veldloop heino onverslaanbaar

kats ook in veldloop heino onverslaanbaar

Johan Kats lijkt onverslaanbaar in de veldlopen van het Sallands Cross Circuit. De Deventenaar liep de tien kilometer van het alternatieve parcours van de Rabobank – VV Heino veldloop in 33.12 minuten. Rene Pope kwam in zijn eigen woonplaats als tweede over de finish. Henk Smaltbrugge uit Hasselt werd derde. Gerard Lugtenberg, voor de start van de loop tweede in het algemeen klassement, werd zevende. Nummer drie van het klassement, Rene Brinkhof, kwam als achttiende over de streep.

Ook bij de dames kwam de winnaar van de tien kilometer uit de Hanzestad. Irene Kalter kwam na 37.51 minuten over de streep. Koploopster Tess Boekema uit Zwolle eindigde als vierde. Beste Sallander was Lenny te Wierik uit Mariënheem. Zij werd zesde.

De vijf kilometer voor heren werd opgeëist door Ruud Boom uit Nieuw-Heeten. Thomas Nijman uit Heino werd derde. De vijf kilometer veldlopen werd bij de dames gewonnen door Jolien Schutte uit Olst. Zij stond in het 40+-klassement al op de eerste plaats. Haar concurrentes, Marian Fuselier uit Heino en Gerda Nij Bijvank uit Haarle finishten respectievelijk zevende en achtste.

Vanaf 14.00 uur ging de jeugd van start voor een veldloop van 2,5 kilometer. Net als in Heeten kwam Abdulwahid Kaya uit Rijssen als eerste over de finish. Leon Ruijter uit Wijhe werd tweede en Kay Ruiter uit Heino eindigde als derde. Bij de meisjes won Marije Dankelman uit Arrien met overmacht in een tijd van 9.47 minuten. Nummer twee, Inga Bakker uit Ommen, kwam meer dan een halve minuut later over de streep. Anniek Bakker uit Heino werd zesde.

De laatste loop van de dag, die van een kilometer, werd bij de jongens gewonnen door Douwe Brandt. Niels Oldenhof werd tweede, gevolgd door Thijn Rosendal. Aan de loop deden alleen jongens uit Heino mee. De kinderloop voor meisjes werd niet gewonnen door een Sallandse. Julia Swaters uit Hellendoorn kwam een seconde eerder over de finish dan de Raaltese Ilse Mars.

De volledige uitslag is hier te vinden. De volgende wedstrijd, zondag 9 januari, is de JSC Prestatieloop Broekland.

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.