kats en kalter favorieten in marienheem

Het koningsnummer van het Sallands Cross Circuit van 2010/2011, de tien kilometer, wordt tot op heden gedomineerd door twee Deventenaren. Johan Kats bij de heren en Irene Kalter bij de vrouwen. Zondag wordt de zevende rit gelopen in Mariënheem. Waartoe is de concurrentie in staat?

Met de wedstrijdformulieren bij de hand blijkt dat Raaltenaar Edwin Ophof en Heinoër Gerard Lugtenberg de Sallandse concurrenten zijn van Kats. Ophof werd vorige week in Ommen derde, Lugtenberg vierde. Wellicht kunnen ze samen, als ze met goede benen aan de start verschijnen, een blok vormen tegen Kats, die elke crossloop nog zege vierde.

Bij de tien voor vrouwen heeft Irene Kalter nog geen geduchte tegenstander gevonden. Heinose Gonny Homma en Mariënheemse Lenny te Wierik eindigden vaak in de top tien. In Broekland werden deze dames respectievelijk derde en vierde, maar was het verschil met Kalter onoverbrugbaar: zeven minuten.

Bij sportcomplex ’t As-spel gaat zondag vanaf 10.00 uur de eerste afstand van start. De allerkleinsten – leeftijd tot 10 jaar – lopen de 1 km. De 2 km, voor de jeugd tot 16 jaar, start een half uur later. Daarna beginnen de langere afstanden. Online inschrijven kan tot zaterdag 22.00 uur. ’s Ochtends is er aan de start nog een na-inschrijving om 9.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.