jachtverbod wild en watervogels ingetrokken

De provincie Overijssel heeft het jachtverbod op wild en watervogels ingetrokken. Op 29 december kondigde de provincie nog een jachtverbod af, omdat er onvoldoende voedsel beschikbaar was voor de dieren. Maar doordat het weer veranderd is, is inmiddels veel van de sneeuw en het ijs gesmolten, waardoor de dieren weer eenvoudiger aan voedsel kunnen komen.

Daarmee stelt de provincie de jacht op konijn, fazantenhaan, houtduif en wilde eend weer open voor de rest van het jachtseizoen, dat duurt tot en met 31 januari. Ook op de knobbelzwaan, grauwe gans, kolgans en smient mag in Overijssel weer gejaagd worden. De jacht op haas en fazantenhen is inmiddels per 1 januari gesloten op grond van de Flora- en Faunawet en wordt zoals vanaf 15 oktober weer opengesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.