Home / archiefcentraal / jachtverbod wild en watervogels ingetrokken

jachtverbod wild en watervogels ingetrokken

De provincie Overijssel heeft het jachtverbod op wild en watervogels ingetrokken. Op 29 december kondigde de provincie nog een jachtverbod af, omdat er onvoldoende voedsel beschikbaar was voor de dieren. Maar doordat het weer veranderd is, is inmiddels veel van de sneeuw en het ijs gesmolten, waardoor de dieren weer eenvoudiger aan voedsel kunnen komen.

Daarmee stelt de provincie de jacht op konijn, fazantenhaan, houtduif en wilde eend weer open voor de rest van het jachtseizoen, dat duurt tot en met 31 januari. Ook op de knobbelzwaan, grauwe gans, kolgans en smient mag in Overijssel weer gejaagd worden. De jacht op haas en fazantenhen is inmiddels per 1 januari gesloten op grond van de Flora- en Faunawet en wordt zoals vanaf 15 oktober weer opengesteld.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.