jaarwisseling rustig verlopen

Aan de Engeweg in Wijhe moest de brandweer kort voor middernacht aan de bak wegens een schoorsteenbrand. Vooral vanwege brandgevaar van het rietendak was er extra waakzaamheid. Maar de blusauto’s uit Wijhe en Raalte voorkwamen een brand.

Verder bleef het voornamelijk bij kleine brandjes in ondermeer Den Ham, Beerzerveld, Deventer, Raalte en Olst, meestal ontstaan door vuurwerk.

Kort voor de jaarwisseling leek het nog een saaie vuurwerkavond te worden wegens dichte mist. Maar tegen een uur of 23.00 begon het te motregenen waardoor de lucht helderder werd. Op die manier kon je van je eigen vuurwerk, maar ook van dat van de rest van de verre omgeving genieten.

Leeren Lampe

Het feest bij de Leeren Lampe in Raalte is rustig verlopen. De zalen waren op verzoek van de gemeente een half uur eerder, om 00.30 uur geopend. Aan dat vervroegde tijdstip gaven maar weinigen gehoor. Pas tegen 01.30 uur begonnen de verschillende zalen van de disco lekker vol te lopen. Bij entree werd gefouilleerd op vuurwerk. Binnen was er af en toe wel een opstootje. Maar dat was iedere keer snel weer onder controle. Tegen een uur of 05.00 kwam er een eind aan het – mede op verzoek van de gemeente georganiseerde – feest. Ergens tussen 06 en 07 waren de laatste gasten op weg naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.