houten kledingcontainers humana nu van staal

De houten kledingcontainers van Humane in de gemeente Olst-Wijhe zijn op 1 januari 2011 vervangen door vier stalen containers. De zeven containers zijn één van de laatste houten kledingbakken van Humana. De wissel is een verantwoorde keuze van Humana geweest. De stalen containers zijn efficiënter en daardoor beter voor het milieu.

Sinds 1995 staan de houten kledingcontainers van Humana in de gemeente Olst-Wijhe waarin de bewoners van de gemeente trouw kleding hebben gedoneerd. Humana is met deze houten containers bijna 25 jaar geleden in Nederland begonnen kleding in te zamelen om haar projecten in Afrika te steunen.

De gemeente Olst-Wijhe hebben de houten kledingcontainers van Humana zo lang mogelijk willen houden. Het materiaalgebruik van de containers past goed in het groen beeld van de omliggende dorpen. Hoewel Humana het hier mee eens is, is de wissel van de containers vooral gemaakt in belang voor het milieu. In de stalen containers van Humana die sinds de jaarwisseling zijn geplaatst past 300 kg kleding. Dit is tweederde meer dan een houten container. Hiermee bespaart Humana ritten en vermindert daardoor de CO2 uitstoot.

In het vorig jaar haalde Humana in de gemeente Olst-Wijhe bijna 100.000 kg kleding en schoenen op. Dat betekent dat er gemiddeld 5,5 kg per persoon wordt ingezameld. Voor 2011 vertrouwt Humana weer op deze sterke betrokkenheid van de inwoners van gemeente Olst-Wijhe

De locaties van de kledingcontainers van Humana blijven ongewijzigd. De hieronder aangegeven adressen zijn nu voorzien van een stalen container:

Olst: Aletta Jacobsplein, Welsum: Kerklaan en Wijhe: Molenstraat en Nieuwendijk (AH).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.