hoogwater ijssel biedt dijkwachters oefening

Om de situaties waar de vrijwillige dijkwachters normaal gesproken met foto’s op oefenen nu in het echt te laten zien, organiseert het Waterschap Groot Salland donderdag een excursie in het veld. Het komt niet vaak voor dat de dijkwachters in het echt kunnen zien waarop ze moeten letten. De langdurige hoge waterstand op de IJssel biedt hier nu een uitgelezen mogelijkheid voor.

Het veldbezoek is voor alle dijkwachters uit het gehele werkgebied van Groot Salland. Normaal gesproken oefenen de dijkwachters om vertrouwd te raken met praktijksituaties en leren ze hun dijkdeel beter kennen. Tijdens deze dijkwachtoefeningen wordt gebruik gemaakt van foto’s met daarop bijvoorbeeld afbeeldingen van kwelwater, zandmeevoerende wellen, grote drijvende voorwerpen en obstakels op en aan de dijk. Voor het Waterschap Groot Salland biedt de huidige hoogwatersituatie op de IJssel een goede gelegenheid de dijkwachters de werkelijke situaties te laten zien met tekst en uitleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.