hoge gaf interview op persoonlijke titel

Het interview dat de onlangs afgetreden wethouder Carla Hoge aan De Stentor gaf, gaf ze op persoonlijke titel. Dat liet de fractievoorzitter van Gemeentebelangen, Wim de Hair, donderdagavond aan de gemeenteraad van Raalte weten. Hij wil geen verantwoording voor haar woorden nemen.

In het interview aan de Stentor liet Hoge weten dat ze het gevoel had dat de raad haar het succes niet gunde. Het interview en de inhoud van haar ontslagbrief waren voor de VVD reden genoeg om een interpellatiedebat aan te vragen. Hoge zou onder andere gezegd hebben, dat de raad niet duidelijk was in hetgeen ze wilde. Daar wilde VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer het fijne van weten, met name of het college van B&W deze mening deelt. “Nee,” was het antwoord van wethouder Wagenmans die namens het college het woord voerde. “De raadpleinsessie van 10 januari geeft voldoende handvatten.” Tijdens deze raadpleinsessie gaf de raad wethouder Hoge opdracht om opnieuw aan de slag te gaan met plannen voor multifunctionele accommodaties in Nieuw Heeten en Lierderholthuis. De door haar gepresenteerde plannen waren volgens de raad onvoldoende.

Ook wilde Nijboer weten of de mening dat de plannen voor Multifunctionele Accommodaties in buurtdorpen niet realistisch en volstrekt onhaalbaar zijn. Wagenmans wilde hierop niet ingaan, het zou een persoonlijke mening van Hoge zijn. Wel gaf de wethouder aan dat het college verantwoording neemt voor de oplossingsrichting die de gemeenteraad koos. De gemeente moet opnieuw in gesprek met de lokale organisaties om met een gezamenlijk voorstel te komen. Wagenmans liet hierop weten dat het college reeds aan de slag is gegaan met de opdracht van de raad.

Op dit moment is wethouder Wagenmans tijdelijk belast met de portefeuille die dorpshuizen en multifunctionele accommodaties omvat. Door het aftreden van Hoge is Wagenmans meer gaan werken. Normaal heeft hij een aanstelling van 0,8 fte. Tijdelijk is dat verhoogd naar 0,95 fte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.