Home / archiefcentraal / heemtuin ijsselflora slaakt noodkreet

heemtuin ijsselflora slaakt noodkreet

De heemtuin IJsselflora in Wijhe loopt gevaar. De tuin komt een groot aantal vrijwilligers tekort om de tuin te onderhouden. Op dit moment heeft de tuin maar acht mensen die op vrijwillige basis helpen met het onderhoud, dat is ver onder het benodigde aantal.

De vereniging roept mensen op om te komen helpen. Je hoeft geen verstand te hebben van een heemtuin, je hoeft niet op vaste tijden aanwezig te zijn en er is tijdens werkuren altijd iemand aanwezig om begeleiding te geven.

De heemtuin bestaat dit jaar 40 jaar, in 1971 startte Jan Veerman als hoofd van de Tellegenschool de heemtuin. Hij leidt in die tijd veel mensen en leerlingen rond in de tuin vol bijzondere planten, die kenmerkend zijn voor de IJsselstreek.

Veerman brengt bijna ieder vrij moment door in de tuin, maar omdat hij ouder wordt, krijgt hij moeite om het onderhoud en de rondleidingen alleen te doen. Hij zoekt aansluiting bij het IVN en vindt daar vrijwilligers die hem komen helpen. De tuin floreert vanaf dan.

Annet van der Veen, coördinator, roept mensen op om te komen helpen in de tuin. Als zijnde het een eerbetoon aan Jan Veerman, die nog vaak naar zijn troetelkindje komt kijken. Er wordt op woensdagavonden, donderdagochtenden en af en toe op zaterdagmorgen in de tuin gewerkt. Aanmelden of meer informatie kun je krijgen bij Annet van der Veen: heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl en 0570-523937.

Het IVN en Van der Veen hopen samen dat het jubileumjaar feestelijker gesloten dan gestart kan worden.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.