handbalsport diep geworteld in salland

De Raalte Plaza Handbalweek, die tussen Kerst en Nieuwjaar plaats vond, bevestigde maar weer dat de handbalsport zich in Salland diep heeft geworteld. Ruim 800 handbalsters namen deel aan clinics en trainingen die werden verzorgd door de trainers van de regionale topclubs, de handbalschool en de nationale selectie.

Elke dag werd afgesloten met wedstrijden waarbij de wedstrijden van de nationale jeugdselectie 16/17 jaar de sluiting van de dag betekenden. Door de weersomstandigheden waren donderdagavond minder mensen aanwezig bij de wedstrijden, maar alle andere avonden waren de tribunes in Tijenraan druk bezet.

Er werden veel wedstrijden gespeeld op hoog niveau, maar sensationeel was de woensdagavond. Nadat eerst Plus Severijn Heeten met 18-25 van de reserves van Gibo Groep/Kwiek won, was het de beurt aan een Sallands talententeam die de strijd aanging met handbalsters van Oranje. Het Sallandse team bestond uit speelsters die in het verleden deel uitmaakten van de handbalschool in Raalte. Tot ieders grote verrassing werden de handbalster van Oranje met 16-36 opzij gezet door de Sallandse speelsters.

Zoals het zich nu laat aanzien zal de Raalte Plaza Handbalweek 2011 een internationaal evenement kunnen gaan worden: meerdere nationale selecties hebben gevraagd om bij de volgende editie aanwezig te mogen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.