haen hoge en sport

We hadden een nieuwe wethouder met onder meer sport in haar portefeuille. Sinds haar aantreden werd het woordje ‘sport’ nauwelijks uitgesproken. Af en toe sijpelde het woordje wel door, maar dan ging het over bezuinigingen.

Als je nu leest dat toekomstige wethouders vooraf getest moeten worden of zij überhaupt geschikt zijn voor het vak, dan wordt duidelijk aangegeven dat Hoge bij voorbaat al ongeschikt werd geacht. Je mag dan de politiek kwalijk nemen dat zij desondanks een ongeschikt persoon benoemen! Het ging dus meer om een persoonlijke beloning dan om kwaliteit. Nu roept iedereen: ‘een persoonlijk drama!’ Ammehoela! Het is een financieel drama voor de gemeente en minachting van de kiezer. Met haar vertrek en haar wachtgeld kun je bijna alle geplande bezuinigingen in de sport financieren. Hoe kan Gemeentebelangen zo’n ondeskundig persoon voordragen als wethouder? Wat had Gemeentebelangen hierbij als verwachtingspatroon?

Eén van de laatste officiële daden van Carla Hoge was te bewonderen op het Sportgala. En dan zou je haast medelijden met haar krijgen. Moest deze vrouw de sport in Raalte inspireren? Er straalde geen enkel enthousiasme uit, geen enkel respect en bewondering voor de resultaten van de sporters die op het podium verschenen. Je zou bijna haar lichaamstaal vertalen als: “Wat doe ik hier eigenlijk? Ik ga veel liever ligfietsen!”

De vraag is dan: “Wat verliest sportend Raalte met het vertrek van deze wethouder?” Ik zeg simpelweg NIETS! Misschien is het wel een winst… Sporters en sportbestuurders moet je inspireren, stimuleren en dat kon zij zeker niet, getuige haar houding op het Sportgala.

Wat wil Raalte dan met sport? Wat is de ambitie? Kennelijk niet veel bijzonders. De gemeente Raalte schitterde deze week onder andere door afwezigheid bij een provinciale bijeenkomst, nota bene in het Hoftheater, om de sport in Overijssel nadrukkelijk te profileren. Zelfs het onderwijs uit Raalte ontbrak bij die zogenaamde inspiratiesessie, waar alle grote provinciale onderwijsinstellingen wèl aanwezig waren. Eén van de sprekers verweet de gemeente Raalte zelfs dat men extra geld, bedoeld voor onder andere sport, heeft besteed aan asfalt.

Het wordt hoog tijd voor een inspirerende wethouder á la Gebben. Alles waar Carla Hoge de afgelopen periode lintjes bij mocht doorknippen, waren uiteindelijke resultaten van initiatieven, opgepakt door haar voorgangers. Op dergelijke wethouders zitten wij niet te wachten. Kort door de bocht? Tja, Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Om vaart te houden in het schip met sportieve vooruitgang heb je nu eenmaal veel wind in de zeilen nodig. Er was voor Hoge teveel wind en zij had geen zeilen om bij te zetten, misschien wist zij niet eens wat een zeil was.

Ik ben de mening toegedaan dat met het vertrek van Hoge de sport niet hoeft te treuren.

Maar ja, wie ben ík!

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.