grote regiowedstrijd bij rgv kwiek

In totaal zullen ongeveer een kleine 200 turners en turnsters de mat betreden. Alles wordt beoordeeld door een professionele jury, die per oefening punten geeft voor de vereiste onderdelen die in een uitvoering behoren te zitten.

ACRO-Gym is eigenlijk acrobatische gymnastiek. Het is een sport voor zowel jong als oud, waarbij de leeftijden door elkaar lopen. Er zijn 1 of 2 jongens of meisjes nodig als onder-partner en een wat jongere jongen of meisje als boven-partner. Deze laatste is nodig omdat hij/zij veelal lichter en kleiner is, wat voor een aantal oefeningen van belang is.

ACRO-Gym wordt in teamverband beoefend. De oefeningen worden uitgevoerd op verende matten of via een verdeling op de grond van 12 meter bij 12 meter. De oefeningen worden allen op muziek uitgevoerd en mogen niet langer duren dan 2 minuut en 30 seconden. Alle oefeningen bestaan uit partner oefeningen, turn- en dansonderdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.