grote bruidsshow in de kruidentuin

Bruidsboutique Josephine, Foto&Zo en Ter Haar Mode voor de Man presenteren op dinsdag 18 januari een grote bruidsshow in de Kruidentuin in Mariënheem. Trouwen minder populair? De organisatoren willen er niks van weten. Uit officiële cijfers van de gemeente Raalte blijkt dat elk jaar gemiddeld zo’n honderd stellen uit de gemeente in het huwelijksbootje stappen.

“We richten ons bovendien niet alleen op de gemeente Raalte, maar ook op de gemeente Hellendoorn”, vertelt Jeroen Tielbeek namens de organisatie. “We hebben daarom ook heel bewust gekozen voor de Kruidentuin. Niet alleen kun je met Vincent (de eigenaar, redactie) prima zaken doen, hij komt zijn afspraken altijd perfect na, maar ook ligt de Kruidentuin zo’n beetje tussen deze twee gemeentes in.”

Het is de bedoeling dat de bruidsshow een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Foto&Zo en Ter Haar Mode voor de Man presenteerden drie jaar geleden voor het eerst een bruidsshow. Ook toen al in samenwerking met Bruidsboutique Josephine in Nijverdal. Door overnameperikelen bij die laatste zaak, heeft het drie jaar geduurd voordat de betrokken partijen weer de handen ineen sloegen. “De nieuwe eigenaresse, Brenda Hoppen, heeft eigenlijk al heel snel contact met ons gezocht om een nieuwe editie van de bruidsshow te organiseren. De eerste editie was dan ook een groot succes. We hadden zo’n 150 gasten en iedereen was hartstikke enthousiast.”

Daarom heeft deze bruidsshow dan ook dezelfde insteek als de vorige. In de grote zaal kunnen de gasten kijken naar een bruidsmodeshow met professionele verlichting, muziek, mannequins, dressmen en een enthousiaste ladyspeaker. In het restaurantgedeelte van de Kruidentuin zal een groot aantal bedrijven zich op het bruidsplein aan het publiek presenteren. Het gaat om Bruidsboutique Josephine, Ter Haar Mode voor de Man, Foto&Zo, De Kruidentuin, Grafisch centrum Salland, HI Reisbureau Westenenk, Bakkerij Ehrenhard, Kapsalon Boerkamp, Schoonheidssalon Demi, Passie Flora Bloemen, Haarmeijer Juwelier en Ballon & Decoratie. Aan het eind van de avond worden er enkele bruidsboeketten verloot onder de deelnemers en iedere bezoeker krijgt een gratis goodybag met presentjes en waardebonnen mee.

“Natuurlijk zijn er meer bruidsshows in Nederland”, stelt Jeroen. “Maar wij profileren ons met allemaal bedrijven die uit de eigen regio komen. Wel net zo handig als je alles voor je bruiloft aan het regelen bent. Verder gaan we voor een persoonlijk karakter. De bezoekers kunnen de jurken voelen en de boeketten ruiken. Maar bovenal moet het een gezellige avond worden, waarbij alle bezoekers veel inspiratie kunnen opdoen.”

De Kruidentuin is geopend vanaf 19.00 uur. Aanvang is om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bruidsboutique Josephine in Nijverdal, Ter Haar Mode voor de Man en Foto&Zo in Raalte.

Volgens Brenda Hoppen, de eigenaresse van Bruidsboutique Josephine is de bruidsmode redelijk tijdloos. “De veranderingen zitten ‘m in de details en de accenten. Nu zie je vaak dat de jurk een taupe kleur erbij krijgt. Daarbij bieden we heel veel mogelijkheden. Daarnaast merken we dat de klassieke jurken modernere ontwerpen krijgen. Kortere sleepjes, subtieler gebruik van kant en glitters, extra bandjes of jasjes. Noem het maar op. Maar hoe dan ook blijft alles mogelijk!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.