goudhaentje 2010 naar martin dijkman

Martin Dijkman uit Luttenberg is gisteren gehuldigd als Goudhaentje 2010. Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis in Raalte kreeg hij uit handen van de burgemeester het Goudhaentje uitgereikt.

De jury, bestaande uit Raymond Korse, Geert Hannink, Rudy Buitenkamp, Rinus Hogeslag en burgemeester Piet Zoon was unaniem in haar oordeel. Het moet gaan om een instelling of persoon, die de gemeente Raalte op een positieve manier landelijk in het nieuws heeft gebracht op sportief, cultuur, maatschappelijk of ander terrein.

Martin Dijkman heeft zich in 2010, maar ook daarvoor, tot ver over de landgrenzen gemanifesteerd. Met zijn demonstraties was hij onder andere in Praag, Rusland, Holland Village in Saigon, Bangkok(Thailand), Stockholm, Athene, Maleisië, Londen, de Grune Woche in Berlijn en in New York. Dit allemaal in opdracht van verschillende ambassades en/of het Nationaal Bureau voor Toerisme.

Dertien jaar lang ging hij samen met zijn vader naar Potsdam en afgelopen jaar, te weten 26 juni 2010 werd hij samen met zoon Sam, tweede op de jaarlijkse klompendag in Nijverdal.

Martin Dijkman exploiteert samen met zijn vrouw Marijke het alom bekende klompenatelier en zet daarmee de activiteiten van zijn vorig jaar overleden vader voort.

In de afgelopen twee jaren is ter promotie van zijn atelier een uit 30.000 miniatuurklompjes bestaande Nachtwacht van Rembrandt vervaardigd. Het idee, geboren tijdens het Luttenbergs feest, is uitgegroeid tot een uit diverse panelen bestaand geheel van 4.00 m hoog en 5.80 m breed. Met de hulp van meer dan 20 vrijwilligers uit Luttenberg, Marienheem en Raalte is het tot stand gekomen.

De jury is van mening dat Martin Dijkman, maar ook de generaties Dijkman vóór hem, de gemeente Raalte op een zodanige wijze in en buiten Nederland heeft gerepresenteerd, dat hij is verkozen tot Goudhaentje 2010.

Daarmee treedt hij in de voetsporen van Maaike Heethaar en Michel Tielbeke. Laatstgenoemde verblijft momenteel in Australië en was dus niet in de gelegenheid het Goudhaentje aan Martin te overhandigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.