gewoon carolien dankbaarheid

Aan het eind van het jaar is het heel prettig om het oude af te ronden en een nieuw begin te maken. Het is altijd fijn om stil te staan bij wat je hebt. Wij mensen zijn soms niet bewust genoeg van de zegeningen in ons leven en verlangen dan al weer naar meer. Het is al zo gewoon dat er drinkbaar water uit onze kranen komt. We hoeven het gasfornuis maar aan te steken en we kunnen ons eten warmen/ bakken. We hoeven niet (meer) door de kou naar het toilet. De vogeltjes zingen ondanks het koude weer voor ons. Ik mag ze oud brood ervoor terug geven. Ik heb vele nieuwe dingen geleerd. Ik was het afgelopen jaar zo gezond dat ik dit en dat heb kunnen doen. Ik heb die en die fijne mensen mogen ontmoeten en mijn dierbaren elke dag om me heen mogen hebben. Ik kan de mensen die ik verloren heb, in mijn hart voelen. Ik ben dankbaar voor het leven. Deze dankbaarheid is handig om plannen voor het nieuwe jaar te maken.

Ik werd vanochtend wakker en mijn gedachten daasden door mijn hoofd. Wat een drukte. Ik heb ervaringen met enorme diepe stilte en oeh, dat heb ik nu niet. Er is weerstand voor wat er nu in mijn hoofd gebeurt. ‘Ik’ wil niet hebben wat er nu is. Vanuit deze weerstand tegen wat er NU is, kan een mens niet dankbaar zijn. Ik weet dat vanuit een weerstandgevoel het onmogelijk is om de doelen die ik wil bereiken in het nieuwe jaar ten uitvoer te brengen. Altijd zal er de energie van de weerstand tussen zitten. Hoe de situatie ook is, het is

belangrijk dat ik de drukte in mijn hoofd accepteer en er misschien wel tevreden of dankbaar voor mag zijn!

En dan weten wat ik wil voor mezelf en de mensen om me heen, onderzoeken van de stappen die ik kan zetten om mijn doel te bereiken en dan stap voor stap zien hoe het leven zich zal ontvouwen in alle geduld en liefde voor dat wat er Nu is. Heel eenvoudig toch?

Wat zijn jouw verlangens? Hoe ga jij ze verwerkelijken? Waar ben jij dankbaar voor? Geef gerust je reactie via info@carolienjonkman.nl of via de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.