gemeenteraad schiet plannen dorpshuizen af

De oppositiepartijen uit de gemeenteraad hadden geen goed woord over voor de plannen. Het debat liep uit op een spervuur van kritiek. “Dit is echt slecht, prutswerk,” aldus Ben Nijboer van de VVD. “Het zijn geen plannen voor een MFA. Het is een dorpshuis en verderop staat ook nog wat,” was de reactie van Harry van Kampen van de SP. “Het streven van de raad om snel MFA’s te realiseren, is mislukt. Er is broddelwerk geleverd. De wethouder moet haar huiswerk over doen,” liet Den Daas van Lokaal Alternatief weten. “We kunnen hier niks mee, de visie op leefbaarheid ontbreekt,” aldus Arie van der Wilt, PvdA. D66 liet bij monde van Perton weten, dat het college de kernen buitenspel zet.

De coalitiepartijen durfden ook hun twijfel te uiten. Frank Niens zette namens Gemeentebelangen vraagtekens bij de plannen voor de renovatie van gemeenschapsgebouwen in Nieuw Heeten en Lierderholthuis. “Nieuwbouw komt toch dichtbij, het is een unieke kans om te integreren.” Het CDA wilde zelfs een extra raadspleinsessie inlassen om zo met de betrokken partijen in gesprek te gaan, daarnaast wilde ook deze partij dat er gekeken wordt naar nieuwbouw. “Je moet bij wijze van spreken een helm op als je de gymzaal in Nieuw Heeten in wil. Wat zou het college doen als de MFA’s nooit besproken waren?” vraagt Ed van Dompselaar zich af.

Het voornemen om de concrete plannen in de raadsvergadering aan het eind van deze maand te bespreken, heeft zijn beloop gekregen. Het college moet eerst met de lokale werkgroepen in gesprek. Er moet een breedgedragen plan komen. Daarnaast bestond er twijfel over het financiële plaatje wat betreft de exploitatie van de accommodaties. De cijfers van de gemeente en de werkgroep Nieuw Heeten verschillen, de prognoses van het aantal leerlingen op de school in Lierderholthuis lopen uiteen en ook is er te weinig overleg gevoerd met de werkgroepen in de aanloop naar de voorstellen. Kortom, er is nog een boel werk aan de winkel.

Zoals het er nu op lijkt, worden de verder uitgewerkte plannen in de gemeenteraad van maart of april besproken. In de raadsvergadering van februari geeft wethouder Hoge een tussenrapportage van de ontwikkelingen, zodat de raadsleden een vinger aan de pols kunnen houden. “Volgens mij hebben het vorige college en de wethouder die dit dossier in portefeuille had, dit ook een paar jaar voor zich uit weten te schuiven,” laat D66’er Perton na afloop van de vergadering weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.