geen verrassingen op 10 kilometer in ommen

De Deventenaar kwam na 33.47 seconden over de streep. Kats heeft alle wedstrijden in het Sallands Cross Circuit tot nu toe nog gewonnen. Raaltenaar Edwin Ophof, vrijdag nog verkozen tot sportman van het jaar in Raalte, werd derde, Heinoër Gerard Lugtenberg vierde.

Irena Kalter won bij de dames 50- de tien kilometer. De Deventerse deed er 38.41 minuten over. Angeli Poppe uit Zwolle werd tweede, gevolgd door de Deventerse Anita Spieker. Willie Schrijver uit Mariënheem haalde het podium net niet.

Bij de mannen 35- was het André Plette uit Oosterwolde die de tien kilometer op zijn naam schreef. Hij finishte na 33.16 seconden. Beste Sallander was Hannes Schalkwijk uit Raalte. Hij werd achtste. Tess Boekema won niet geheel verrassend de tien kilometer bij de dames 35-. De Zwolse deed er 43.43 minuten over. Lenny te Wierik uit Mariënheem werd tweede, de Heetense Mariëlle van Dooremalen derde.

Marten van de Veen uit Deventer was de eerste vijftigplusser die de tien kilometer aflegde. Met een tijd van 37.38 bleef hij André Nij Bijvank uit Haarle voor. Dinant Hekking uit Raalte werd derde. Bij de vrouwen 50+ kwam Maria Brinkman-Blom uit Raalte als eerste over de streep. Zwolse Carla Boekema werd tweede, Anneke Sikkens uit Raalte derde.

De vijf kilometer voor heren 50- werd gewonnen door Melchior van de Pol uit Apeldoorn in een tijd van 19.20 minuten. Corné van Kempen uit Diepenveen werd tweede, gevolgd door Ronnie Eilert uit Lemelerveld. Giny Dunnewind ging er bij de dames met de winst vandoor in haar eigen woonplaats. Ze liet Jolien Schutte uit Olst en Marian Fuselier uit Heino achter zich.

Bij de vijftigplussers was het Frank Falkmann uit Nieuw Heeten die als eerste de vijf kilometer aflegde. Eduard Kruiper uit Haarle werd derde. Bij de dames was het Gerda Nij Bijvank uit Haarle die als eerste over de streep kwam. Agnes Lenferink uit Lierderholthuis werd tweede, gevolgd door Ella Herbrink uit Ommen.

Raaltenaar Martin Breunissen won de vijf kilometer bij de mannen 35- in een tijd van 19.26. Bij de dames was dat Ilse Pullen uit Dedemsvaart. Larissa Mars uit Heino eindigde zesde.

Natuurlijk werd er niet alleen gelopen door volwassen. Net als bij de andere crosslopen was er ook in Ommen een speciaal parcours voor kinderen. De 2,5 kilometer werd bij de jongens 16- gewonnen door Danny Koppelman uit Hoge Hexel. Hij kwam ruim een minuut eerder over de finishlijn dan Rijssenaar Abdulwahid Kaya, die vorige week nog twee keer won. Lars Bakker uit Ommen werd derde, Leon Kruiper uit Raalte vierde. Bij de meisjes 16- was het Marije Dankelman uit Arrien die weer eens als eerste klaar was. De Ommense Inga Bakker volgde haar op de voet. Tess Reimink uit Lemelerveld werd zesde.

De 1,5 kilometer was bij de jongens 12- een prooi voor Brest van Kempen uit Diepenveen. Ismaël Kaya uit Rijssen werd tweede, Emiel van der Boon uit Dedemsvaart derde. De Ommense Ingmar Bouwman werd vijfde. Bij de meisjes onder twaalf was het Nomi Kramer uit Raalte die won. Zij liet Marjolein Klaren uit Vroomshoop en Floortje Corbeth uit Dalfsen achter zich. Yara Kramer uit Raalte werd vijfde.

De volledige uitslag van de Run2Day Crossloop in Ommen is hier te vinden. De eerstvolgende crossloop is op zondag 23 januari. Dan wordt de Schalmloop in Mariënheem gelopen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.