flinke restauratie beeldentuin t nijenhuis

Keuning: “Momenteel is het landgoed nog veel tuin met zo nu en dan een beeld. Met de komst van tientallen beelden gaat dat veranderen. Het wordt veel tuin met veel beeld.” Streven is dat het publiek in de lente de vernieuwde beeldentuin kan bewonderen. Of dat gaat lukken is nog onduidelijk, dat is onder andere afhankelijk van het weer.

Naast tuinlandschaptechnische aanpassingen krijgt het museum een geavanceerd beveiligingssysteem. In 2007 werd ‘t Nijenhuis opgeschrikt door de diefstal van zeven bronzen beelden uit de museumtuin van het Singermuseum in Laren. De bronzen beelden in Heino verkasten zodoende naar binnen. Deze kunnen nu dus weer buiten worden gezet.

Momenteel wordt bij het kasteel ook een bibliotheek/studieruimte gerealiseerd. Er blijkt namelijk een grote collectie boeken opgeslagen te liggen met wetenschappelijke waarde. In de loop van de zomer of begin herfst moet deze ruimte klaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.