expositie van quilten in boerderij strunk

Lida Slaats-Henning exposeert tot eind februari een aantal quilts en viltwerken in Boerderij Strunk. Lida komt oorspronkelijk uit Vilsteren en heeft bijna veertig jaar in de Bollenstreek gewoond. Een jaar geleden kwam ze in Raalte wonen. Haar hele leven heeft ze al iets met textiel, van het maken van kleding tot aan quilts. De laatste jaren is daar ook het vilten bijgekomen.

De expositie was een mooie aanleiding om eens een kijkje te nemen op de boerderij. Boerderij Strunk heeft namelijk een mooi verleden. De stichting heeft tal van activiteiten en is zeer actief. Zo is er folklore, kleding, oude ambachten, dans en biedt het excursies. Ook de maandelijkse koffieconcerten worden nog altijd zeer goed bezocht.

Op dit moment staat er een project voor de deur dat de naam ‘de koffer’ draagt. Alle basisscholen vanuit de gemeente Raalte doen hier aan mee. Het is de bedoeling dat kinderen op school lessen krijgen en ‘de koffer’ ontdekken. Met vele gereedschappen en voorwerpen uit vervlogen tijden ontdekken kinderen de oudheid. Daarnaast geeft de stichting uitleg.

In de jaarvergadering van maart wordt er over gesproken hoe de boerderij weer nationaal op de kaart gezet kan worden. De stichting heeft het voornemen om onder andere busmaatschappijen en campings uit te nodigen en deze de boerderij te laten zien. Op deze manier zien zij wat er allemaal mogelijk is. Ook staat er een open dag voor de deur. De boerderij is 215 jaar oud, dus alle reden om de deuren op te zetten.

Het grootste probleem van Strunk is de hoge gemiddelde leeftijd. Het jongste lid is midden vijftig. De dansgroep is 67 jaar, de kledinggroep 78 jaar en de dorsgroep is 70 jaar. Tijd dus voor verjonging. Maar de vraag is hoe.

Boerderij Strunk is iedere zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Het laatste volle weekend van de maand is de boerderij gesloten. De entree is een euro, donateurs kunnen op vertoon van hun pas gratis naar binnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.