excelsior verandert plannen door tijdnood

Toneelverenging Excelsior uit Broekland wijkt dit jaar af van het traditionele toneelstuk. Door allerlei omstandigheden waren er niet de nodige spelers en kwam de toneelvereniging in tijdnood. Om toch een aantal toneelstukken op de planken te brengen gaat de vereniging drie korte stukken opvoeren. De stukken bestaan allemaal uit slechts een bedrijf en worden opgevoerd in Zaal Café de Hoppe in Broekland.

Excelsior speelt de stukken ‘Baas boven baas in eigen buik’, ‘Hutspot met klapstuk’ en ‘boter kaas en nog meer’. Na het optreden op Broekelo hebben zich spontaan twee dames en drie heren aangemeld als nieuw lid. Toeschouwers zullen dus getuige zijn van het debuut van deze spelers.

Het stuk ‘Baas boven baas in eigen buik’ door Wim Halve gaat over de eeuwige student Peter. Hij neemt het niet zo nauw met de waarheid en verzint allerlei dingen om extra geld los te peuteren bij zijn oom, die zijn studie bekostigd.

Het tweede stuk, ‘Hutspot met klapstuk’ door Jürgen Gross en Rob Wildenburg, gaat over een buurtwinkel en speelt zich af in 1970. Eigenaar Piet heeft het wel gehad, mede omdat zijn vrouw hem voordurend corrigeert en op hem moppert. Dan komt dochter Gré thuis met een verrassing.

‘Boter kaas en nog meer’ door Bea Koenders gaat over het wel en wee in een buurtsuper. In de supermarkt is toevallig net een allochtone caissière.

De stukken worden opgevoerd op vrijdag 21 (20.00 uur), zaterdag 22 (20.00 uur), woensdag 26 (55+, 19.00 uur) en vrijdag 28 januari (20.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Hoppe via 0570-531226 of aan de zaal. De entree is 6,50 euro, inclusief een kop koffie. Kinderen tot 12 jaar betalen vier euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.