duur dorpshuis nieuw heeten onhaalbaar

De werkgroep Vitaliteit Nieuw Heeten had als ambitie om alle maatschappelijke functies op één plaats de clusteren. Het plan omsloeg de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie, met daarin ruimte voor een dorpshuis, huisarts, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, bibliotheek en dagbesteding. Ook zou er een nieuwe sporthal gebouwd moeten worden, die gekoppeld werd aan de multifunctionele accommodatie. Ook zou het sportpark een plekje moeten krijgen de nieuw te bouwen accommodatie en moest er een evenemententerrein aangelegd worden.

Alleen de bouw van de multifunctionele accommodatie zou in het ambitieuze plan als 1,9 miljoen euro vragen. De bouw van de binnen- en buitensportvoorzieningen zouden daarnaast nog eens 2,6 miljoen en 425.000 euro vragen. De kosten van het buitenterrein worden dan ook nog eens geraamd op 1,3 miljoen euro. Te duur, vindt het college van B&W in Raalte.

Het college stelt voor om een andere variant te kiezen: het renoveren en uitbreiden van het Timmermanshuis, bouw van een binnensportvoorziening, renovatie of nieuwbouw van de kantine en kleedkamers op het sportpark en het realiseren van een buitenterrein. Op zijn duurst komt die plan uit op 2,8 miljoen euro, want bij renovatie van de kleedkamers en kantine op het sportpark vallen de kosten lager uit.

“Dit plan bestaat uit realistische investeringen en het vormt een goed exploitabel geheel,” laat wethouder Hoge weten. Het plan staat nog niet vast, het moet een leidraad vormen in het definitief te nemen besluit. Het wordt maandagavond voor het eerst besproken, tijdens de raadspleinsessie in het gemeentehuis van Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.