dressuur aan de hogeweg raalte

Manege de Hogeweg stond het afgelopen weekend in het teken van de eerste kampioenschappen voor pony’s. Het toernooi werd georganiseerd door PC & L, ponyclub rijvereniging Raalte.

Het kampioenschap dat verreden werd is er niet zomaar een. Deelnemers moesten drie selectiewedstrijden rijden en een flink aantal punten verzamelen voordat ze een ronde verder konden gaan in het toernooi. Ongeveer tweehonderd deelnemers uit heel Salland lieten hun dressuurvaardigheden zien.

In het weekend werd ook bepaald welke ruiter/amazone door mochten naar de kringkampioenschappen. Dit gebeurde door het laten zien van je vaardigheden, de puntenopbouw en winstpunten. Vanuit de kringkampioenschappen kun je door naar de regiowedstrijden. Kim Overgoor van rijvereniging PC & L gaat door naar deze kampioenschappen.

Per jaar worden er tien concoursen georganiseerd binnen de vereniging, allemaal onder de vlag van de KNHS. De dressuurproef die werd verreden komt nog uit de periode 2010-2011. Vanaf 1 april zijn er nieuwe proeven. De boekjes en dvd’s zijn al op te vragen bij de KNHS.

Naast de kampioenschappen was er meer manegenieuws van PC & L. De rijvereniging heeft namelijk ook een nieuw bestuur. Gabrielle ten Have is binnen de vereniging het aanspreekpunt en de spreekbuis richting de KNHS. Op 21 en 22 mei viert de vereniging, die een kleine twintig leden telt, haar 25-jarig bestaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.