dorpshuizen worden carla hoge te veel

“Als portefeuillehouder kon ik de gemeenteraad niet op andere gedachten brengen. Voor het door de gemeenteraad voorgestelde proces en de gekozen oplossingsrichting ten aanzien van accommodaties in twee kleine kernen, kan, mag en wil ik niet langer bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen,” verklaart Hoge in een brief aan het college van B en W.

Tot het moment dat er een vervanger voor Hoge is aangesteld, worden haar portefeuilles door de overige leden van het college waargenomen. Wethouder Wout Wagenmans neemt tot die tijd de verantwoordelijkheid van de multifunctionele accommodaties op zich.

De fractie van Gemeentebelangen Raalte betreurt het terugtreden van Carla Hoge als wethouder, maar respecteert haar besluit. Er wordt zo spoedig mogelijk naar een passende vervanging van Hoge gezocht. Wim de Hair van Gemeentebelangen licht toe: “De samenwerking met het CDA en de verdere uitvoering van het bestuursakkoord wordt hierdoor niet gewijzigd. Samen met coalitiepartner CDA zullen wij in goede en constructieve samenwerking hier verder uitvoering aan geven.”

Ook Elly van Steen, fractievoorzitter van het CDA Raalte, betreurt het dat Hoge opstapt, maar respecteert haar besluit. Zowel De Hair als Van Steen geven aan dat de uitvoering van het accommodatiebeleid hierdoor niet onder druk komt te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.