Home / archiefcentraal / dorpshuizen worden carla hoge te veel

dorpshuizen worden carla hoge te veel

“Als portefeuillehouder kon ik de gemeenteraad niet op andere gedachten brengen. Voor het door de gemeenteraad voorgestelde proces en de gekozen oplossingsrichting ten aanzien van accommodaties in twee kleine kernen, kan, mag en wil ik niet langer bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen,” verklaart Hoge in een brief aan het college van B en W.

Tot het moment dat er een vervanger voor Hoge is aangesteld, worden haar portefeuilles door de overige leden van het college waargenomen. Wethouder Wout Wagenmans neemt tot die tijd de verantwoordelijkheid van de multifunctionele accommodaties op zich.

De fractie van Gemeentebelangen Raalte betreurt het terugtreden van Carla Hoge als wethouder, maar respecteert haar besluit. Er wordt zo spoedig mogelijk naar een passende vervanging van Hoge gezocht. Wim de Hair van Gemeentebelangen licht toe: “De samenwerking met het CDA en de verdere uitvoering van het bestuursakkoord wordt hierdoor niet gewijzigd. Samen met coalitiepartner CDA zullen wij in goede en constructieve samenwerking hier verder uitvoering aan geven.”

Ook Elly van Steen, fractievoorzitter van het CDA Raalte, betreurt het dat Hoge opstapt, maar respecteert haar besluit. Zowel De Hair als Van Steen geven aan dat de uitvoering van het accommodatiebeleid hierdoor niet onder druk komt te staan.

Lees ook

Koninklijke Onderscheiding voor John Veldkamp uit Welsum

WELSUM – John Veldkamp heeft op zondag 19 september, tijdens het afscheid van hem als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.