dorpshuis lierderholthuis komt achter cafe

Het dorpshuis in Lierderholthuis komt aan de achterzijde van cafe d’Olde Wettering. De St. Nicolaasschool in het dorp behoudt zijn functie, maar krijgt wel een grondige renovatie. Deze wordt dus niet gesloopt. Dat heeft wethouder Carla Hoge woensdagmiddag bekend gemaakt. De ruimte voor volleybal, toneel en groepsbijeenkomsten komen dus achter het café. De wens van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis om ook een nieuwe school te bouwen, wordt dus niet uitgevoerd. Volgens de wethouder is dat financieel niet haalbaar.

De kosten van het plan zoals de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis had ingediend, zouden volgens calculaties van de gemeente op ruim 2 miljoen euro uitkomen. In dit plan zat de ontwikkeling van een nieuwe gymzaal, nieuwe school, de sloop van de oude school en de afboekwaarde van de school.

De plannen van het college van B&W in Raalte zijn bijna de helft goedkoper; 1,1 miljoen euro. De renovatie van de school is geschat op ruim 550.000 euro, de ontwikkeling van een gymzaal staat geraamd op ongeveer 560.000 euro.

Wethouder Hoge noemt het plan dat er ligt realistisch uitvoerbaar. “We behouden alle functies en misschien komen er zelfs een paar bij,” aldus Hoge. Het plan dat er ligt is nog niet dichtgetimmerd en zeker niet vastgesteld. “In de komende maanden moet ergens een optimum gevonden worden, maar eerst moet de gemeenteraad er mee aan de slag.”

De eerste bespreking is tijdens de raadspleinsessie van maandagavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.