deventer niet gerust over waterstand ijssel

Op dit moment kan het waterschap volstaan met scherp toezicht door eigen personeel. Er is een aantal voorzorgsmaatregelen genomen zoals het afsluiten van sluizen en gemalen in waterkeringen en het afsluiten van riooloverstorten. In de loop van deze week zal het waterschap drijfvuil (daak) op meerdere locaties langs dijken verwijderen om schade aan de dijken te voorkomen. Het hoge water op de IJssel is bijzonder te noemen, maar beheersbaar.

Het water in de IJssel zal de komende dagen flink stijgen. Oorzaak hiervan is het vele smeltwater in combinatie met neerslag in het stroomgebied van de Rijn. Dit water komt voor een deel in de IJssel terecht.

Volgens gegevens van Rijkswaterstaat wordt op komende donderdag/vrijdag een hoogste waterstand in de IJssel bij Deventer verwacht van circa +6.60 meter boven NAP.

Deze waterstanden zijn geen aanleiding om grootschalige acties op touw te zetten zoals de inzet van dijkwachten langs de IJssel en inzet van de hoogwaterbrigade in Kampen. De situatie kan wijzigen wanneer de waterstanden hoger worden dan voorspeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.